Ulovligt hus på Mors bliver måske stående

På havnen i Sillerslev på Mors ligger et ulovligt hus. Huset er sat der af Morsø Kommune. Men det er i strid med kommunens egen lokalplan, fastslår Planklagenævnet.

Planklagenævnet har for nylig givet Ole Mark ret i, at et hus på havnen i Sillerslev er for højt i forhold til lokalplanen. Alligevel bliver der ikke jublet. 

quoteJeg håber, de fjerner bygningen eller bygger den ned i den højde, der er tilladt

Ole Mark, Ejer, Brænderiet Limfjorden, Sundsøre.

- Jamen det er meget svært at forstå, siger Ole Mark, der ejer Brænderiet Limfjorden i Sundsøre. 

Ole Mark havde i flere år sit whisky-distilleri på Sillerslev Havn. Men han endte med at rykke væk fra Mors efter uenighed med kommunen om en ny placering til virksomheden.

Huset er netop sat der af Morsø Kommune. Men det er i strid med kommunens egen lokalplan, fastslår Planklagenævnet, efter Ole Mark klagede. 

- Jeg håber, de fjerner bygningen eller bygger den ned i den højde, der er tilladt, siger Ole Mark. 

Træhuset er opført med EU-tilskud som et formidlingscenter for børn og unge om fjord og fiskeri.

- Den har jo stået gemt væk ovre på den anden side af havnen, fordi vi skulle finde en placering, og så blev der jo lavet en ny lokalplan, der gav den mulighed for at stå her, siger Meiner Nørgaard (Dansk Folkeparti, red.), der er formand for Teknik & Miljø i Morsø Kommune. 

Men det giver lokalplanen netop ikke mulighed for. Klagenævnet slår i sin afgørelse fast, at det næsten seks meter høje hus ikke må være mere end tre meter højt.

Problemet behøver dog ikke være særlig stort, for kommunen kan bare give sig selv en dispensation.

- Juridisk er det jo problemfrit, da dette også er skitseret i afgørelsen. Men moralsk er det jo aldrig rart, erkender Meiner Nørgaard. 

Og netop det moralske er det, som får Ole Mark til at vende mundvigen nedad, trods at han fik ret i klagen. For hvis kommunen vælger at give sig selv den dispensation, så vil det være direkte usmageligt, mener Ole Mark.

-Det kan jo ikke være rigtigt, at man ikke giver virksomheder som min mulighed for dispensation, når man overvejer at gøre det for kommunens egen bygning, siger Ole Mark. 

Det er nu op til politikerne i Teknik & Miljø, om huset skal rives ned, eller om de vil give en dipensation.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Politik.