Tre scenarier for Kulturmødet på Mors - lokal kroejer håber på det bedste

Lige nu holder restauranter, butikker og hoteller vejret på Mors. De venter på, at der bliver truffet en beslutning om, hvorvidt Kulturmødet 2020 bliver afholdt, udskudt eller aflyst.

Restauranter, butikker og hoteller på Mors venter på, at der bliver truffet en beslutning om, hvorvidt Kulturmødet 2020 bliver afholdt, udskudt eller aflyst (arkivfoto).
Restauranter, butikker og hoteller på Mors venter på, at der bliver truffet en beslutning om, hvorvidt Kulturmødet 2020 bliver afholdt, udskudt eller aflyst (arkivfoto).
Foto: TV MIDTVEST

På Limfjordsøen Mors skal man til at beslutte, om årets Kulturmøde bliver til noget. Kulturmødet har stor betydning for områdets restauranter og hoteller, så de venter spændt på afgørelsen.

- Det er jo et kæmpe arbejde, vi har sat i søen hele året, fortæller Jens-Peter Skov, der ejer Sallingsund Færgekro.

De har hvert år i forbindelse med Kulturmødet masser af madboder, barer og receptioner.

- Og vi har selvfølgelig rigtig mange mennesker boende her i de dage, så det er stor forretning, som vi går glip af, hvis de lukker, siger kroejeren.

Og sådan er der mange i byen, der har det, fortæller formanden for Morsø Handelstandsforening.

- Jamen, det er jo 50 butikker i gågaden. Caféer, restauranter, hoteller – det er rigtig mange mennesker der bliver berørt, der er mange familier ansat i butikkerne, siger Michael Hansen.

2:21
Mens coronakrisen spænder ben for mange restauranter, fandt Sallingsund Færgekro hurtigt en vej ud af krisen - nemlig takeaway. Se indslaget her.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Tre mulige scenarier

Bestyrelsen bag Kulturmødet på Mors holdt møde i sidste uge, og her var tre scenarier for Kulturmødet 2020 oppe at vende.

- Skal vi bare lave en aflysning som Folkemødet, en udskydelse, så vi skal finde en dato i november eller oktober eller skal vi lave en model, hvor vi streamer, laver podcast og hvad man nu har al muligheder, siger Hans Ejner Bertelsen, der udover at være borgmester, er formand for bestyrelsen for Kulturmødet.

Men valget mellem de tre scenarier lader vente på sig.

- Jeg synes også, at det er vigtigt, at vi giver det tid. Det var trods alt først til august det skulle afholdes, så jeg synes, at vi skal udnytte den tid til at tænke kreativt, siger bestyrelsesformanden.

Og mens bestyrelsen tænker kreativt, forsøger Færgekroens ejer at tænke positivt.

- Vi håber på det bedste, og jeg er sikker på, at alle gør, hvad de kan for at komme hele ud på den anden side – gerne med et kulturmøde også, siger Jens-Peter Skov.