Overrasket over salget af Jesperhus: Håber de nye ejere fortsætter i samme stil

Formanden for Morsøs beskæftigelses- og erhvervsudvalg understreger, at Jesperhus Feriepark er meget vigtig for turismen på Mors.

Jesperhus Feriepark bliver fra 1. januar overtaget af det skandinaviske selskab First Camp (arkivfoto).
Jesperhus Feriepark bliver fra 1. januar overtaget af det skandinaviske selskab First Camp (arkivfoto).
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Nyheden om at Jesperhus Feriepark på Mors er blevet solgt til det skandinaviske selskab First Camp kom som en stor overraskelse for mange på limfjordsøen - også for Ellen Philipsen Dahl, der er formand for kommunens beskæftigelses- og erhvervsudvalg.

- Det er en kæmpe nyhed og kommer som en kæmpe overraskelse, lyder det umiddelbare reaktion fra udvalgsformanden, der er valgt for Demokratisk Balance.

Ellen Philipsen Dahl peger på, at ferieparken spiller en meget stor rolle for turismen på Mors. Jesperhus har godt fat i børnefamilierne, og turisterne kommer ikke kun i sommerferien. Det er lykkedes at brede sæsonen mere ud, og udvalgsformanden roser familien Overgaard, der nu har valgt at afhænde livsværket.

- De har gjort det rigtigt godt, og det er dejligt, at de har fundet nogen, der vil køre parken videre, når de nu har besluttet, at det ikke længere skal ske i familie-regi, siger hun.

First Camp er en stor spiller på markedet for campingpladser og ferieparker. Selskabet, der blandt andet ejer 55 campingpladser, hvoraf de seks ligger i Danmark, er ejet af kapitalfonden Norvestor.

- Jeg håber og tror på, at de nye ejere vil fortsætte det gode samarbejde med kommunen og den øvrige turisme på Mors. Jesperhus er en vigtig samarbejdspartner ved store events som Kulturmødet og Skaldyrsfestivalen, og det er i alles interesse, at samarbejdet fortsætter, siger Ellen Philipsen Dahl.

Pop Up Valg Morsø, Ellen Philipsen Dahl
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Fortsætter i eget navn

Direktør i First Camp, Johan Söör, siger i en pressemeddelelse, at Jesperhus er et førende eksempel på at skabe attraktive fysiske oplevelser og kombinere det med digital tilstedeværelse.

- Som nye ejere vil vi bevare alle disse gode ting og fortsat investere i universet. Jesperhus vil blive ledet som en separat enhed i vores kæde med sit eget brand, siger Johan Söör.

Jesperhus har været ejet af brødrene Jesper, Peter, Karsten og Ole Overgaard siden 1986. Brødrene overtog forretningen fra forældrene Niels og Edith Overgaard.

Jesperhus beskæftiger 40 fastansatte og cirka 400 sæsonarbejdere. 

Overtagelsen sker fra den 1. januar.