Midtmors Parasport blev slået på målstregen

Fodboldlinjen Randers vandt Danskernes Idrætspris ved Sport 2019 i Herning.

Det blev til en kæmpe oplevelse, men ingen hæder og kontant præmie, da Midtmors Parasport lørdag aften deltog i Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning.

Den lille forening fra Mors var blandt de tre nominerede til Danskerne Idrætspris, men den tidligere svømmestjerne Lotte Friis kunne fra scenen fortælle, at prisen gik til Fodboldlinjen Randers.

Midtmors Parasport er en forening for børn med bevægelseshandicap eller andre udfordringer, og formålet er at give børnene de samme muligheder for at opleve glæden og fællesskabet ved sport som alle andre.

Da TV MIDTVEST inden det store show traf foreningens initiativtager Mathias Boll Overgaard på den røde løber, understregede han, at foreningen var stolt over at nå så langt. 

 - Det er kæmpe oplevelse at være med. Det havde vi slet ikke forestillet os, da vi startede projektet. Vi er glade, uanset om vi vinder eller ej. Bare det at vi har fået al den omtale, er en sejr i sig selv, sagde han.

Fodboldlinjen Randers er et tilbud til elever fra 5. til 9. klasse og har på 10 år vokset sig til den største i Norden. På 14 skoler møder 500 elever en gang om ugen op til morgentræning.

Danskerne Idrætspris uddeles af DR P4, DIF og eBoks. I 2017 blev prisen vundet FC Thy Piger. Med hæderen følger 100.000 kroner.

Mens morsingboerne måtte gå tomhændede hjem, var der til gengæld hæder til Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub, som vandt Toyotas Intet er Umuligt Pris.

Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub vandt Intet er Umuligt Prisen.
Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub vandt Intet er Umuligt Prisen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Flere midt- og vestjyske idrætsudøvere hev prisen hjem til det store sportsshow i Boxen i Herning