Midtmors Parasport på den røde løber: Det er en kæmpe oplevelse

Den lille forening fra Mors kan lørdag aften vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Hvis folkene bag Midtmors Parasport lige nu har lidt ekstra sommerfugle i maven, er der ikke noget at sige til det.

Den lille forening er nomineret til Danskernes Idrætspris, og hvem der vinder hæderen og de 100.000 kroner, bliver afgjort lørdag aften ved Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Det er kæmpe oplevelse at være med. Det havde vi slet ikke forestillet os, da vi startede projektet, så vi er da rigtig, rigtig stolte, lød det fra initiativtageren til projektet, Mathias Boll Overgaard, da TV MIDTVEST traf ham på den røde løber.

Midtmors Parasport er en forening for børn med bevægelses-handicap eller andre udfordringer, og formålet er i bund og grund at give dem de samme muligheder for at opleve fælleskabet omkring sport som andre børn.

Det er DR P4, DIF og e-Boks, der uddeler Danskernes Idrætspris, og der er i alt tre nominerede. Og selv om morsingboerne ikke skulle løbe med hæderen, vil der ikke være nogle sure miner.

- Vi er glade, uanset om vi vinder eller ej. Bare det at vi har fået al den omtale, er en sejr i sig selv, siger Mathias Boll Overgaard.

Midtmors Parasport er ikke ene om at repræsentere Midt- og Vestjylland ved Sport 2019.

Pernille Harder, der stammer fra Tulstrup ved Ikast, er nomineret til årets kvindelige fodboldspiller, Viborg Skytte Forening og afdøde Lars Larsen fra Jysk er nomineret til Kulturministerens Parasportspris, Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub er nomineret til Toyotas Intet Er Umuligt-pris, og atletikudøveren Simon Hansen fra Bording og cykelrytteren Jakob Fuglsang, der stammer fra Silkeborg, er nomineret til Danske Spil Årets Detajle.

Den 12. december sendte vi dette indslag om MidtMors Parasport.
Danseverdensmestrene Ashli Williamson og Bjørn Bitsch på den røbe løber.
Danseverdensmestrene Ashli Williamson og Bjørn Bitsch på den røbe løber.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sport.