Helles livsværk brændte ned - mere end tusind personer går sammen om hendes fødselsdagsgave

Helle Lynggard kunne intet gøre, da hendes elskede butik for få dage siden brændte ned. I dag bliver hun 50 år, og det bliver fejret.

For bare to dage siden blev hele Helle Lynggard fra Nykøbings liv vendt på hovedet, da der udbrød brand i den bygning, hendes børnetøjsbutik Nif-Nif lå i.

quoteJeg tror ikke, det er muligt at finde ord for det. Tænk sig, at de tager sig tid til det, og tænk sig, at de overhovedet tænker tanken

Helle Lynggard, butiksindehaver, Nykøbing

På kort tid var det, hun kalder sit livsværk, helt udbrændt.

I dag er der dog ikke tid til at hænge med hovedet, for Helle Lynggard bliver 50 år, og i den anledning har hun fået en kæmpe overraskelse af lokalsamfundet. Der er nemlig blevet samlet omkring 30.000 kroner sammen fra mere end tusind personer til en fødselsdagsgave til butiksindehaveren, der nu både har fået pakker og pengegave. 

- Jeg havde overhovedet ikke set det komme. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg kan berøre så mange mennesker. Jeg har jo i teorien bare gjort det, jeg elsker. Jeg har mødt på arbejde hver eneste dag og været glad, og det har jeg gjort ved at have det bedste personale i hele verden, fortæller den tydeligt berørte nu 50-årige Helle Lynggard og fortsætter:

- Jeg tror ikke, det er muligt at finde ord for det. Tænk sig, at de tager sig tid til det, og tænk sig, at de overhovedet tænker tanken.

Kort på syv sider

En af bagmændene bag indsamlingen er Ditte Aagaard Christensen fra Frøslev på Mors. Hun var påvirket af Helle Lynggaards situation, så da hun hørte idéen om overraskelsen, så slog hun hurtigt til.

quoteHelle er fantastisk imødekommende. Hun har et fantastisk sind, og der er aldrig et surt ansigt, når man møder hende. Og det er jeg sikker på, at mange tager til sig

Ditte Aagaard Christensen, initiativtager

- Min veninde Eva skrev i går morges til mig, at hun syntes, det var en idé at samle ind til en lille gave til Helle. Det var der stemning for, så vi oprettede en gruppe. Men det vi troede ville blive en lille ting blev faktisk en kæmpe stor ting. I løbet af kort tid var der over tusind medlemmer i den gruppe, fortæller hun glad.

Fra gruppen blev oprettet i går klokken 9:30 og til 23:30 meldte omkring 1300 personer sig ind i gruppen. Mellem 1100 og 1200 overførte herefter 25 kroner til gaven, og så fik Ditte Aagaard Christensen travlt.

Det kort hun havde købt viste sig nemlig at være alt for småt til de mange navne, så hun endte med at tilkalde sin veninde Lisbeth, og så læste hun ellers navne op, mens veninden skrev dem ned, helt indtil klokken 2:15 om natten. 

De endte med at udfylde i alt syv a4-sider.

Ditte Aagaard Christensen stod for indsamlingen.
Ditte Aagaard Christensen stod for indsamlingen.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Overrasket med sang

Gaven blev i dag oprakt af venner og bekendte af butikken og Helle Lynggard. Og det er ikke tilfældigt, at så mange vil gøre så meget for hende, fortæller Ditte Aagaard Christensen.

- På et eller andet plan har vi alle et forhold til Helle, og derfor var det bare helt naturligt, at det var en god idé, forklarer hun og tilføjer:

- Helle er fantastisk imødekommende. Hun har et fantastisk sind, og der er aldrig et surt ansigt, når man møder hende. Og det er jeg sikker på, at mange tager til sig. 

Helle Lynggaard har endnu ikke besluttet, hvad pengene skal bruges på. En ting ved hun dog.

- Det skal bruges på noget, der er et evigt minde, siger hun.

Hele Nykøbing har samlet penge ind til butiksejer, der mistede alt i brand.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.