Beredskabet måtte arbejde hurtigt: To gårdbrande brød ud på kort tid på Mors

Mellem klokken 11.45 og 14.15 brød der brand i to forskellige gårde på Mors, hvilket pressede Nordjyllands Beredskab til at arbejde hurtigt.

Nordjyllands Beredskab fik pludselig travlt torsdag, da der brød brand i to gårde på Mors.

Klokken 11.47 fik station Nykøbing Mors anmeldelsen om, at der var udbrudt brand i stuehuset på en gård på Søndenom ved Øster Assels.

- Vi bliver kaldt ud lidt før middag til den første brand. Det var et stuehus, som er totalt nedbrændt, og der er kun ydervægge tilbage. Branden fik en masse ilt fra vinden, så den fik godt fat i huset, siger indsatsleder Nicolai Kanstrup.

Indsatslederen oplyser, at beredskabet hurtigt fik styr på branden, og mens de var i gang med efterslukninger, kom der endnu en anmeldelse klokken 14.07 om en brand et andet sted på Mors.

Denne gang var der brudt brand i en  trelænget gård på Agerø i det sydvestlige Mors.

- Branden er opstået i hjørnet af gården på første sal, hvor der opbevares en masse halm. Det var komplekst, fordi vi skulle hurtigt fra en anden brand, og så var det svært at skaffe sig adgang med vores slanger til halmdepotet, fortæller Nicolai Kanstrup.

På grund af den pressede situation fik stationen i Nykøbing hjælp fra stationen i Hurup.

Mens den første brand ved Øster Assels er slukket, så er brandvæsenet torsdag eftermiddag fortsat i gang med slukke ilden på Agerø. Der er kontrol over branden, så den ikke spreder sig, men grundet depotets placering og indhold er branden svær at slukke.

Indsatsleder Nicolai Kanstrup oplyser, at de har fået en kran ud til gården, så de kan slukke branden oppefra.

Ingen personer er kommet noget til ved de to brande, og Nordjyllands Beredskab kender fortsat ikke brandårsagerne endnu.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.