Vestre Landsret trumfer byrettens afgørelse i skyderi-sag

Vestre Landsret var ikke enig i byrettens afgørelse. Derfor er 20-årig nu varetægtsfængslet efter skyderi på Mors i weekenden.

Vestre Landsret har talt - den 20-årige mand, der i weekenden affyrede et jagtgevær mod en mand på Mors skal varetægtsfængsles.

Efter grundlovsforhøret af manden søndag afgjorde byretten ellers, at manden måtte løslades igen med den begrundelse, at han ikke i forvejen var kendt i politiets kriminalregistre, og at der ikke var en medgerningsmand på fri fod.

Anklagemyndigheden kærede efterfølgende kendelsen, og tirsdag modtog politiet så Vestre Landsrets afgørelse, der betød, at manden igen skulle anholdes. Og det blev en anholdelse af lettere karakter. 

- Han kom selv ned til os for at hente nogle ting, og så kunne vi jo nemt anholde ham, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I sin afgørelse lagde landsretten særlig vægt på hensynet til retshåndhævelsen, der eksempelvis betyder hensynet til forurettedes retsfølelse. Dermed kan den sigtede nu ikke længere gå frit omkring, i stedet er han varetægtsfængslet frem til 20. marts.