Grundlovsforhør: Forskellige udfald i to sager med skyderi

Lørdagens to episoder med skyderi på Mors og grov vold i Bryrup, hvor en mand blev skud i benet, endte søndag med grundlovsforhør i begge sager.

Lørdag eftermiddag affyrede en 20-årig mand fra en bil to skud med et dobbeltløbet haglgevær mod en 29-årig mandlig fodgænger.

Det er angiveliget sket i et jalousi-opgør i Sillerslev på Mors.

I bilen befandt sig også to kvinder, hvor den ene er den forurettedes ekskæreste.

- Gerningsmanden blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, men han blev løsladt igen, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm. 

- Den 20-årige blev løsladt med den begrundelse, at han ikke i forvejen er kendt i politiets kriminalregistre, og at der ikke er en medgerningsmand på fri fod, oplyser vagtchefen.

Anklagemyndigheden har kæret kendelsen, som mandag kommer for Vestre Landsret.

- Så kan det være, vi skal ud og anholde manden igen i morgen, siger Bjarne Askholm.

Hjemmerøveri og grov vold i Bryrup

I en sag fra Bryrup var der også fremstilling i grundlovsforhør søndag. Her blev en 31-årig mistænkt mand varetægtsfængslet.

Ved 22.30-tiden lørdag aften troppede to maskerede mænd op på en 61-årig mands bopæl i Bryrup. De to mænd slog den 61-årige med køller, snittede ham med en kniv og skød ham i benet med en luftpistol, fortæller politiet.

De fik et større pengebeløb med sig efter overfaldet.

I nat lykkedes det politiet at pågribe den ene formodede gerningsmand. 

- Han blev i dag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger, fortæller vagtchef, Bjarne Askholm, der tilføjer, at den anholdte er en meget god kending af politiet.

- Vi har ikke nogen identitet på medgerningsmanden, som stadig er på fri fod, slutter vagtchfen.
 

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.