Uffe Elbæk på Kulturmødet: Vi skal lære af Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti får ros fra uventet kant. En af DF's normalt mest indædte modstandere roser nu partiet for dets tilgang til kulturpolitikken.

Kulturpolitikken fylder ganske lidt i den politiske debat og på den politiske dagsorden. Både i en folketingsvalgkamp, som for nylig  - men også mellem valgene. Derom er der ingen tvivl. Vælgerne interesserer sig mere for andre politikområder. Politikerne vil hellere tale om noget andet.

quoteVi skal lære af Dansk Folkeparti. Vi skal løfte kulturpolitikken op. Vi partiledere skal ud at sige, at det her er afgørende for den måde, vi forstår Danmark på.

Uffe Elbæk, Alternativet

Måske lige på nær Dansk Folkeparti, som på Kulturmødet på Mors fik ros fra uventet kant. Alternativets leder Uffe Elbæk mener, at DF er det parti i Folketinget, som tager kulturpolitikken mest alvorlig.

- Hvis der er et parti, som skal have ros – selvom jeg er hamrende uenig med dem – så er det Dansk Folkeparti. De har brugt kulturområdet til at forfægte deres værdier og forståelse af, hvad Danmark skal være og Danmark skal stå for. Vi skal lære af Dansk Folkeparti. Vi skal løfte kulturpolitikken op. Vi partiledere skal ud at sige, at det her er afgørende for den måde, vi forstår Danmark på, mener Uffe Elbæk.

Breaking News: - Jeg bliver kulturordfører

Så belært af Dansk Folkeparti, vil Uffe Elbæk fremover tage kulturpolitikken mere på sig. Som sit partis politiske leder ser han det nu som sin opgave at tale Alternativets mærkesager op via kulturpolitikken.

- Alternativet tillægger området stor betydning – og det her, det er Breaking News, for det bliver først offentliggjort på tirsdag på vores sommergruppemøde – men, jeg har besluttet, at nu vil jeg være kulturordfører. Og det siger også noget i forhold til Alternativet, at partilederen siger, at det her det er et område, partilederen ønsker at løfte, understreger Uffe Elbæk.

Ny kulturminister: Fokus på børns trivsel

Uffe Elbæks udtalelse og nyhed om, at ville gå i brechen for kulturpolitikken falder i et interview med TV MIDTVEST i en politisk reportage fra Kulturmødet på Mors. Her siger politikere og kulturpersoner ord om, hvorfor kulturpolitikken er trængt. Men også om, hvilke forventninger de har til regeringen og den nye kulturminister, som var en travl gæst på Kulturmødet.

Joy Mogensen (Soc.dem.) har siddet for bordenden i Kulturministeriet i mindre end to måneder – men har allerede en idé om, hvor hun blandt andet vil sætte ind.

- I den megen fokus på vores børns trivsel, der ser jeg, at kulturen kan spille en afgørende rolle. Vi kommer til at mangle pædagoger og lærere. Vores uddannelsesinstitutioner er trængte med bare at følge med læreplaner og globaliseringens krav og udvikling. Der har har vi brug for et kulturliv til at afbalancere, så hvert enkelt menneske, hvert enkelt barn og ung, føler deres identitet og deres værdi, fastslår kulturminister Joy Mogensen.

Se blandt andre Uffe Elbæk og Joy Mogensen i den politiske reportage fra Kulturmødet på Mors lige her:

Se hele TV MIDTVESTs reportage fra Kulturmødet på Mors 2019.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.