Tidligere bankdirektør får snart dom

1. juli vil den tidligere direktør for Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen, få at vide, om han er kendt skyldig i anklagerne om kursmanipulation, bedrageri og mandatssvig

Efter over et halvt års retssag mod en række folk fra bankverdenen, heriblandt den tidligere direktør for Morsø Sparekasse, har Retten i Hjørring nu sat dato på, hvornår de tiltalte vil få deres dom.

Jørn Balch Christensen er tiltalt for tre tilfælde af kursmanipulation med Keops Ejendomsobligationer og aktier fra Vestjysk Bank samt et tilfælde af bedrageri og tre tilfælde af mandatsvig.

Ifølge Bagmandspolitiet har han og hans nærmeste personligt scoret omkring 1,3 millioner kroner på ulovlighederne.

Bød obligationer op

Jørgen Balch Christensen og Finn Strier Poulsen fra EBH Bank aftalte i begyndelsen af 2008, at Keops-obligationerne skulle bydes op i pris.

Forinden havde hans hustru købt et stort antal aktier, og da kursen efterfølgende blev pumpet i vejret, solgte hun og andre ægtefæller stort ud, og scorede en kursgevinst på næsten en halv million kroner.

Jørn Balch Christensen er tiltalt for at fortsætte den grove manipulation med kursen på ejendomsobligationen mellem april og juni.

Klar til procedure

På tirsdag indleder Bagmandspolitiets repræsentanter deres procedure. Her vil de vil gennemgå beviser og fremlægge deres bud på, hvad straffen bør være.

Fra den 20. maj får de tiltaltes forsvarsadvokater så ordet.

Jørn Balch Christensen nægter sig skyldig.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.