Rekord: Tusinder til Kulturmødet

Antallet af besøgende på kulturmødet er steget til 17.000 sammenlignet med 10.000 deltagere i 2014. (Foto: Kulturmødet.dk)

I aftes sluttede efterfesten til dette års Kulturmødet på Mors, hvilket har været en succes, hvis man spørger arrangørerne. Det gode vejr lokkede 17.000 mennesker til debat, samtaler og oplevelser med kunst og kultur.

Det er en stor stigning i fohold til sidste års antal deltagere på 10.000.

Og det glæder Morsø Kommunes borgmester:

- Der er ingen tvivl om, at der på Mors er en bred politisk opbakning til, at Kulturmødet skal være en tilbagevendende begivenhed. Med Kulturmødet 2015 har vi taget et kvanteskridt i forhold til sidste år, og der bliver også et Kulturmødet 2016. Det eneste, jeg ikke tør lov, er det samme gode vejr, siger Hans Ejner Bertelsen i en pressemeddelelse.

Det er Morsø Kommune og Region Nordjylland, der, støttet af diverse fonde, arrangerer Kulturmødet, og Regionsrådsformanden er enig med limfjordsøens borgmester.

- Kulturmødets tredje år har været en kæmpe succes. Vi har oplevet et rekordstort fremmøde, og vi vil i regionen gøre alt, hvad vi kan for at gentage succesen i 2015, og vi håber på stor opbakning fra både støttegivere, medier og aktører, så Kulturmødet kan blive ved med at være en tilbagevendende begivenhed, siger Ulla Astman.

Ved Kulturmødet 2016 deltog blandt andre nuværende og tidligere kulturministre henholdsvis Bertel Haarder og Marianne Jelved, mens der også var plads til tegner Anders Morgenthaler og journalist Flemming Rose.

Her kan du se TV MIDTVESTs dækning af Kulturmødet med Jesper Mortensen og Svend-Vilhelm Mikkelsen som reportere.

Vi sender direkte fra Kulturpladsen i Nykøbing, hvor Jesper Mortensen og Svend-Vilhelm Mikkelsen har aktuelle gæster i studiet, krydret med reportage fra pladsen.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.