Forældre laver sport for handicappede børn

Ni forældrepar fra Mors er gået sammen om parasport for deres børn en lørdag formiddag hver måned. Både børn og forældre er glade for et fællesskab, hvor de kan dele glæden ved sport trods deres handicap.

Merle Hermansen lider af muskelsvind, men efter at hun har fået den rette medicin, kan hun deltage i parasport. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Hvor går man egentlig hen i foreningslivet, hvis man har et barn med et handicap?

Midtmors Parasport kan være svaret.

En flok forældre er nemlig gået sammen om at lave sport for børn med forskellige handicap, så nu kan deres børn endelig spille bold på lige vilkår med andre.

- Det, at de ikke kan interagere i et normalt fællesskab ligesom alle andre - altså en fodboldklub eller håndboldklub - gør, at de kommer til at føle sig udenfor og føle sig alene, siger Mathias Boll Overgaard, der er en af initiativtagerne til projektet.

Børn og forældre kommer både fra Mors, Thy og Salling. Foreløbigt har de fået 60.000 i tilskud til projektet. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

De mødes én gang om måneden, og interessen er nu så stor, at de pønser på at lave endnu et hold. 

En del af fællesskabet

Læs også Merle tager sine første skridt: Det er bare fuldstændig fantastisk

De ni børn har vidt forskellige handicap men er fælles om glæden ved at mødes og bevæge sig.

- Jeg er jo stor fodboldfan. Så vi vil gerne spille fodbold, og det kan vi også bare i kørestol, siger Malthe, der er en af de boldglade drenge på holdet.

En af de mindste i klubben er Merle Hermansen, der lider af muskelsvind.

TV MIDTVEST fulgte hendes kamp for den rette medicin. En medicin der i dag gør, at hun kan være med i Midtmors Parasport.

- Det, at hun også har noget, hun skal gå til, selv om hun har nogle fysiske udfordringer, så kan hun stadig føle sig som en del af et fællesskab, siger Mette Balle Hermansen, der er mor til Merle.

02:59

To-årige Merle fra Mors har en sjælden muskelsvindssygdom. Efter måneders kamp får hun nu medicin

Luk video

Forældrene er ikke alene

Det er ikke kun børnene, der føler, at de er en del af et fællesskab. For Merles forældre har det været en lettelse at møde andre i samme båd.

- For os forældre har det jo givet helt vildt meget. Da vi fik Merle, følte vi jo, at vi var de eneste på Mors, der havde et barn med handicap, fortæller Mette Balle Hermansen.

Foreløbigt har klubben fået 60.000 kroner i tilskud til projektet. Pengene bliver blandt andet brugt til at hyre en fysioterapeut til hver træning.