Egon Pleidrup blev 59 år

Egon Pleidrup Poulsen når ikke at fejre sin 60 års fødselsdag i december. Søndag mistede han livet i Nordsøen.

Egon Pleidrup Poulsen er kendt som politiker og mangeårig borgmester i Morsø Kommune. Han har især interesseret sig for erhvervsudvikling, beskæftigelse og gode levevilkår. Han har desuden været en markant stemme i debatten om udkantsdanmark og de særlige udfordringer, som det nordvestjyske område har. Men uden for den politiske scene har hans interesse været fiskeriet.

Fiskeriet - en interesse livet igennem

Egon Pleidrup Poulsen har haft interesse for fiskeriet livet igennem. Han har været politisk aktiv i årtier og har brugt fiskeriet som en metode til at komme lidt væk fra alt andet og har nydt på den måde at beskæftige sig med noget praktisk. I efteråret 2009 umiddelbart før kommunalvalget var TV/MIDT-VEST med den folkekære politiker ombord på hans båd Ross-Dane.

- Det er min fremtid, der ligger her. Det er fordi - nu vil jeg være fisker, sagde Egon Pleidrup Poulsen dengang, hvor han sagde farvel til kommunalpolitik. Siden blev han kørt i stilling som folketingskandidat. Men det blev altså på havet, han endte sine dage.

SE PORTRÆTPROGRAMMET KRYDSFELT MED EGON PLEIDRUP (sendt 23. marts 2010):

Hvem var Egon Pleidrup:

- Født 20. december 1950.- I 14 år formand for SID på Mors og medlem af forbundets hovedbestyrelse.- Medlem af kommunalbestyrelsen på Mors i 24 år fra 1986 til 2010.- Borgmester i Morsø Kommune 12 år fra 1998 til 2010.- Siden januar 2010 medlem af det nordjyske regionsråd med plads i forretningsudvalget.- Siden marts 2010 formand for Havneforum i Hanstholm.- I april 2010 valgt som socialdemokraternes folketingskandidat i Thisted-kredsen.- Favoritcitat: Tag tingene fra bunden af - det øverste kan du altid nå.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.