Afgørelsens time for skoler på Mors

Byrådet skal mandag aften tage stilling til spareplan, der vil lukke tre af kommunens skoler.

Tre landsbyskoler på Mors skal lukke, mener et flertal i byrådet i Morsø Kommunen. Beslutningen skal de træffe på et byrådsmøde mandag aften, og det har skabt røre i lokalsamfundet. Faktisk er interessen for byrådsmødet så stor, at politikerne har valgt at flytte det ud af byrådssalen og ind i Nykøbing-Hallen. Cirka 400 forældre til børn fra de tre lukningstruede skoler forventes at møde op, når mødet skydes i gang klokken 17.00. 

De mange forældre får dog ikke chance for at give deres besyv med. Aftenens møde kommer nemlig til at fungere som et almindeligt byrådsmøde, hvor det udelukkende er politikerne, der skal diskutere og derefter afgive deres stemmer.  

De tre skoler, der står til lukning, er Frøslev, Vejerslev og Hvidbjerg. Det er et flertal bestående af Socialdemokraterne, De konservative og Dansk Folkeparti står bag planerne. I stedet for de tre skoler vil der blive bygget en ny, energirigtig skole i Vils, hvor man vil samle eleverne i større klasser og derved spare på energiforbruget og lønudgifter.

TV/MIDT-VEST følger byrådsmødet i aften - se en direkte reportage i vores udsendelse 19.30.