Vi ser stort på sikkerhed i haven

2015 blev et skadesfyldt år set fra ligusterhækken. Omkring 10.000 danskere måtte en tur på skadestuen efter at være kommet til skade ved havearbejde.

Sikkerhedssko, handsker og andet udstyr til er ikke det, der står højest på listen, når danskerne går i haven. Ifølge Dagbladet Holstebro, ser danskerne generelt stort på sikkerheden og faren for at komme galt af sted, når hækken skal klippes eller træet trimmes.

- Man kan undre sig over, at man ikke bliver klogere. Det er da mærkeligt, at man ikke stopper motoren, når man lige skal have fjernet en gren, der har sat sig fast i plæneklipperen, siger Bente Sørensen, der er afdelingssygeplejerske på akutmodtagelsen på Regionshospitalet i Holstebro til Dagbladet Holstebro.

I 2015 måtte omkring 10.000 danskere en tur på skadestuen efter at have fået fingrene i maskinen i haven. det skriver Dagbladet Holstebro.

- En mand går ikke ned på udstyr - findes det, så skal man have det. Og hvis den kan starte, så er der vel ingen grund til at læse brugsvejledningen, lyder det fra skadedirektør hos forsikringsselskabet Alm. Brand, Brian Wahl Olsen, der tilføjer:

- Når man læser skadesanmeldelsen, er det ofte som at se skjult kamera. Vi har med en befolkningsgruppe at gøre, som er lidt immun over for gode råd.

Det er ifølge Dagbladet oftest mænd i alderen 50 til 55 år, der klokker i det med især plæne- og hækkeklipperen.

 

De fem farligste:

 

 

[cke_factbox:"{\"title\":\"\",\"body\":\"\"}"]


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.