Venstre: Hvor er udviklingen i landdistrikerne?

Venstre mener, regeringen for længe har syltet en plan for landdistrikterne. Derfor kræver de nu klart svar fra statsministeren.

Torsdag morgen har Venstre indkaldt statsministeren til et åbent samråd i Folketinget. Partiets landdistriktsordfører, Thomas Danielsen, vil en gang for alle have at vide, hvad regeringens vision for landdistrikterne er.

- Selvom S og SF lovede en masse før valget, så er der ikke sket noget, siden de kom i regering. Vi har ikke set skyggen af samlet strategi for landdistrikerne. Landdistriktsministeren har famlet rundt i blinde, siger Thomas Danielsen.

Han mener, at regeringen konstant har skudt spørgsmålet om strategi til hjørne og landdistriktsministerens tiltag, visionsgruppen, var noget nært ubrugeligt.

- Forslaget omkring digitalisering var fint, men resten var nærmest en katastrofe. Vi kan ikke alle være selvforsynende og sælge gulerødder til vores naboer. Vi har brug for, statsministeren én gang for alle åbent fortæller, hvad regeringen vil gøre for landdistrikterne. Det vil være en kæmpe lettelse.

Statsminsteren er kaldt i samråd torsdag d. 4. mellem kl 10 og 12:30.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.