Undgå at starte brande: Her er fem tips til ukrudtsbrænderen

Politiet har den seneste uge oplevet flere brande, der er startet med en ukrudtsbrænder.

Sidste år var der i alt 336 udrykninger til brande, hvor en ukrudtsbrænder fik skylden. Nu betyder det gode forårsvejr, at beredskabet og politiet igen må rykke ud til netop denne type brande.

På Twitter skriver politiet i dag, lørdag, at de i den sidste uge har oplevet flere tilfælde, og de deler derfor fem gode råd fra Danske Beredskaber.

- Selvom man ikke tror det, så er planter, buske og træer faktisk ret tørre for tiden, forklarer Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef hos Danske Beredskaber, på beredskabernes hjemmeside og fortsætter:

- På denne tid af året er de endnu ikke i fuld vækst, og derfor er der ikke så meget fugtighed og vand i planterne, ligesom jorden endnu er tør, det blæser, og der ligger måske tørre blade fra sidste efterår mange steder under hækken eller plankeværket. Så man skal passe på med åben ild.

Fem gode råd

Grafik med de fem gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen til at undgå brand, når du bruger ukrudtsbrænderen.
Grafik med de fem gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen til at undgå brand, når du bruger ukrudtsbrænderen.
Foto: Beredskabsstyrelsen / Danske Beredskaber

 


    Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.