Turisterne dropper tourguides til fordel for lokale rundvisere

Den traditionelle rundvisning og bøger om historien er ikke moderne. Turister vil i langt højere grad bo og opleve en destination via helt almindelige lokale.

Han kender de hemmelige steder i byen. 

Anders Kristensen er en af dem, der allerede har meldt sig som værtsskaber til snapsting - Viborgs svar på en byfest.

quoteet er dem, der kan tage gæsterne med på de unikke ruter, anbefale de gode værtshuse og generelt de bedste oplevelser i byen.

Lasse Hagen, Hyggedesigner og konceptudvikler, Snapsting.

- I stedet for at sige, at de bare kan parkere på Nytorv og gå ud og opleve det, så vil jeg gerne vise byens gæster rundt, fortæller Anders Kristensen. 

Værtsskaber er lokale guides, der skal give de mange gæster i byen en god oplevelse. 

- Det er dem, der kan tage gæsterne med på de unikke ruter. Anbefale de gode værtshuse og generelt de bedste oplevelser i byen, fortæller Lasse Hagen, Hyggedesigner og konceptudvikler, Snapsting.

Det er ikke kun i Viborg, de lokale forsøger, at give gæsterne en unik oplevelse. Under VM i Ishockey sidste år åbnede mange lokale deres hjem, så de tusindvis af gæster kunne få et sted at sove. 

I Holstebro har 20 engagerede lokale hvert år masser af rundvisninger for byens turister. Rundvisninger der tager udgangspunkt i byen set via guidens øjne. En unik oplevelse for turisten, der får meget mere og andet end standardfortællingen om byen. 

Snapsting i Viborg begynder 21.juni. 

I kampen om turisterne beder flere om hjælp fra lokale borgre. De kan fortælle unikke historier fra lokalsamfundet.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.