Turismeorganisation: Vejafgifter vil ikke skræmme turister væk

Det vil ikke afskrække turister fra at tage på ferie i Danmark, at der kommer en vejafgift, mener VisitDenmark.

Det vækker ingen bekymring hos VisitDenmark ved udsigten til, at udenlandske turister i fremtiden skal betale en vejafgift, når de kører på de danske veje.    

Kommunikationschef i VisitDenmark, Anders Rosbo, påpeger, at der er vejafgifter i mange lande.   

- Vi er ikke så bekymret for den nye vejafgift. Det er vi ikke af den årsag, at det på en eller anden måde er den nye standard. Næsten lige meget, hvilket land du kører i, så er der en eller anden form for motorvejsafgift. Vi mener ikke, at det vil afskrække turisterne fra at komme til Danmark, siger han.    

quoteNæsten lige meget, hvilket land du kører i, så er der en eller anden form for motorvejsafgift. Vi mener ikke, at det vil afskrække turisterne fra at komme til Danmark

Anders Rosbo, Kommunikationschef i VisitDenmark

Kommunikationschefen påpeger, at det havde været "værre, hvis benzinprisen var 13 kroner per liter".
Den nye vejafgift fremgår af en aftale om bilafgifter, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om torsdag aften. Ordningen kan tidligst indføres fra 2020.

Vejafgiften vurderes til at kunne indbringe statskassen 300 millioner kroner årligt. Langt de fleste turister, der kører bil i Danmark, kommer fra Tyskland ifølge Anders Rosbo.
De tyske turister er glade for Danmark og især de "uspolerede kystområder", som ikke koster noget.   

- Det koster for eksempel ikke noget at ligge på de danske strande. Det gør det i andre lande, for eksempelvis Tyskland, siger Anders Rosbo.   

Der er i Europa omkring 20 lande, hvor bilister skal betale en vejafgift for at køre på bestemte strækninger.   

Modellen for en dansk vejafgift skal efter planen lægge sig op ad den tyske model, der endnu ikke er trådt i kraft. Her er det ikke kun udenlandske bilister, som skal betale.
Tyskerne lægger op til, at tyske bilister også skal betale en vejafgift løbende. Men de får så en reduktion af de løbende afgifter. Det samme skal ske i Danmark. Det vil betyde, at danske bilister kan se frem til at betale op mod 1000 kroner om året i vejafgift, men at de løbende afgifter så vil falde tilsvarende.   

Udenlandske bilister skal ifølge regeringen betale op mod 1000 kroner om året for at køre på danske veje.  

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.