Travsporten i krise

Dansk trav befinder sig lige nu i en form for undtagelses-tilstand. Sporten er hårdt ramt af besparelser - men måske er der en løsning på vej.

travSkive.jpg

I travsporten venter de i øjeblikket på et udspil fra politikerne, der skal give et bud på, hvordan sporten kan reddes.

- Vi ved ikke rigtig, hvor vi står, så vi venter selvfølgelig spændt på, hvad Bertel Haarder & Co. kommer frem til, siger travntræner Morten Friis fra Skive Trav.

Over de sidste to år har sporten mistet 35 millioner kroner i tilskud fra tipsmidlerne, så en redningsaktion er tvingende nødvendig.

- Der spares alle steder, og udvikling er der heller ikke plads til, så det er smalhals i øjeblikket, siger banechef på Skive Trav Rasmus Sigvardsen.

Se indslag om problemerne her

 

2:35
Se indslag om problemerne her

 

Mulig løsning på vej
Travsporten har dog deres eget bud på, hvordan travsporten kan bringes tilbage på sporet. De vil gerne løsrives fra danske spil, så de selv kan udbyde spillet på hestene.

- De driver jo et selskab, hvor vi er en af biprodukterne, men der vil vi jo som sport tage et ansvar. I og med, at vi har incitamentet, vil vi også kunne markedsføre det bedre, siger Henrik Friis, der er direktør i Dansk Væddeløb.

Som det ser ud i dag, får travsporten kun provision for de penge, der bliver spillet for ude på banerne, men de får ikke del i de mange penge, der bliver spillet for på nettet.

Som et eksempel var der tirsdag travløb i Skive. Her blev der næsten omsat for 3,4 millioner kroner. Men på selve banen blev der kun spillet for 50.000 kroner.

- Det er jo dejligt, at der bliver spillet for så mange penge, men træls, at vi ikke tjener på det, siger banechef Rasmus Sigvardsen, der ikke kan garantere en fremtid med trav i Skive, hvis der ikke kommer hjælp fra politikerne.

I et skriftligt svar til TV MIDTVEST understreger kulturminister Bertel Haarder, at han gerne vil finde en løsning for hestevæddeløbssporten, og at regeringen lige nu kigger på mulighederne for en bæredygtig finansieringsmodel.