Stort snevejr ramte landsdelen: Sådan udviklede det sig

Sneen dalede søndag ned over det midt- og vestjyske. Her kan du se, hvordan dagen forløb.

3. dec kl. 19:10

Bo kæmpede sin vildeste kamp

Viborg Kommune havde søndag kaldt alt relevant personale ind i kampen mod snevejret. 90 maskiner var i sving, og til at styre en af dem var Bo Laursen.

Specialarbejderen sad bag rattet i kommunens Case Maxxum 140-traktor. Med en sneplov foran var det hans opgave at forvandle hvide veje til sorte. Og det blev et knokkelarbejde.

- Jeg har kørt i syv år på denne her rute, og det er det vildeste jeg har været med til, siger Bo Laursen.

3. dec kl. 15:27

Forsvar klar til sne-kamp: Lige nu står køretøjerne i garagen

Forsvaret har søndag indsat to pansrede mandskabsvogne for at bekæmpe sneen i det midt- og vestjyske.

For i både Herning og Viborg står der lige nu en panseret mandskabsvogn af typen Piranha 5. Den er klar til at rykke ud, hvis ikke politiet eller ambulancen kan nå frem.

Piranha 5 skal bruges til at transportere politiet, sundhedspersonale eller tilskadekomne, hvis ikke de almindelige udrykningskøretøjer kan komme frem.

Men da TV MIDTVEST talte med Forsvarskommandoens pressetjeneste søndag eftermiddag havde de to Piranha 5’ere ikke gjort andet end at stå i garagen.

De to militærkøretøjer blev kørt til Herning og Viborg søndag formiddag. Det oplyser Aein Amripour fra Forsvarskommandoens pressetjeneste.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der kan bede om assistance fra kørertøjerne, men det har altså ikke været nødvendigt. 

Derfor regner vagtcheferne hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, med, at køretøjerne bliver sendt hjem igen mandag aften. 

3. dec kl. 15:04

DMI erkender: Ramte ikke helt plet

DMI forventede op mod 30 centimeter sne og i hvert fald mellem 20 og 30 centimeter her i landsdelen. Og der er da også kommet sne, men måske ikke helt så megen sne, som DMI havde varslet.

Vagthavende metereolog Trine Pedersen tror med, man nogle steder er kommet over 20 centimeter. Men det har varieret meget her i landsdelen, vurderer hun.

- I bakspejlet kan man se, varslet (om kraftig snefald red.) måske ikke skulle have været sendt.

- Det er megatræls, vi ikke ramte den helt, for det er det, vi sidder her for, men på den anden side var det heller ikke helt skævt, siger Trine Pedersen.

3. dec kl. 13:10

Sneplov havde travlt: Mand blev våd

De midt- og vestjyske sneplove har foreløbigt haft travlt denne søndag, men måske er der også en, der har haft lidt for travlt. Det var i hvert fald oplevelsen for en mand søndag formiddag, da han gik forbi en sneplov i Ulfborg.

Episoden betød nemlig, at han efterfølgende kontaktede politiet.

- Manden fortæller, at han ikke har noget imod snerydning, men at sneploven her havde kørt lige lovligt stærkt. Det betød, at han blev våd af at blive ramt af sne fra ploven, fortæller Allan Riis, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden fortalte desuden, at han ikke ønskede at anmelde episoden, men at han blot ønskede at informere ordensmagten.

- Vi gør ikke mere ved det, når han ikke ønsker at anmelde, men selvfølgelig skal man da køre ordentligt, lyder det fra vagtchefen.