Stor demonstration: Besparelser kan være rigtig skidt for patienterne mener overlæge

I Silkeborg blev der i dag demonstreret mod de besparelser, der står til at ramme Regionshospitalet Silkeborg.

Flere hundrede borgere og sundheds-ansatte gik i eftermiddag på gaden i Silkeborg. Demonstranterne er utilfredse med, at en stor del af de 50 millioner, der næste år skal spares i Hospitalsenheden Midt. For en stor del af besparelserne skal findes på Regionshospitalet i Silkeborg. 

- Jeg tør ikke at tænke så meget på det lige nu. Vi håber, at vi har gjort noget godt i dag, og at vi har råbt Regionsrådet og politikerne lidt op, siger Marianne Fryd der er Fysioterapeut på Regionshospitalet Silkeborg.

Regionshospitalet Silkeborg skal næste år spare 16 millioner kroner. Cirka halvdelen af den besparelse skyldes, at hele Hospitalsenden Midt næste år skal spare penge, fordi sidste års store spareplan i Region Midtjylland, ikke gav de besparelser, som politikerne havde regnet med.

- Hvis det bliver gennemført, som det er, så er det rigtig skidt for patienterne, siger Henning Glerup der er talsmand for den tværfagliggruppe på Regionshospitalet Silkeborg.

Det går udover patienterne

Henning Glerup frygter også, at mange behandlinger ville skulle flyttes til den private sektor, hvilket kan være meget dyrere.

Demonstrationen startede foran hospitalet og sluttede på torvet i midtbyen.

- Jeg er her for at støtte op om min arbejdsplads og vores sygehus her i byen, jeg bor selv i Silkeborg, siger Birgitte Torp, der er lægesekretær på Regionshospitalet Silkeborg.

- Alt i alt så ville det bare blive super travlt. Det vil selvfølgelig være os, der bliver ramt, men det er patienterne, der rammes hårdest, siger sygeplejerske Anders Larsen, der arbejder ved Regionshospitalet i Silkeborg. 

Se video: Ansatte og borgere i Silkeborg går på gaden for at vise deres utilfredshed med millionbesparelser på byens hospital.

Kræver politisk handling

Demonstranterne forsøgte at håbe politikerne op. 

- Vi har forsøgt at råbe så højt, at så Regionsrådet kan høre det helt oppe i Viborg, siger talsmand Henning Glerup.

Formanden for Region Midtjylland Anders Kühnau forstår godt, at borgerne bakker op om det lokale hospital. Han siger dog, at det ikke er Regionsrådet, der står bag alle besparelser Regionshospitalet Silkeborg står overfor. Han håber derimod, at Regionsrådes forhandlinger, der starter tirsdag, kan føre flere penge til Silkeborg.

- I morgen forventer jeg at vi i Regionsrådet kommer til at tilføre flere penge til Regionshospitalet Silkeborg og hele Hospitalsenheden Midt. Vi kommer ikke til at træffe beslutninger om yderligere besparelser, siger form


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.