Stor bunke smykker fundet i grøftekant: Nu leder politiet efter ejerne

Politiet har gennemgået de næsten 100 smykker. Der er ikke noget, der kan lede dem frem til ejerne. Nu sender de billeder ud i håbet om, at smykkerne kan finde hjem.

Der er blandt andet fundet 26 halskæder. Se resten af smykkerne længere nede i artiklen. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

En årvågen borger gjorde i midten af februar et noget usædvanligt fund.

I en grøftekant langs Guldforhovedvej ved Bording fandt vedkommende en større bunker smykker i form af både ringe, ure, halskæder og vedhæng.

Borgeren indleverede fundet til politiet, og nu efterlyser de så ejermanden - eller ejermændene - til smykkerne i en pressemeddelelse.

- Der bliver sommetider fundet smykker, der er blevet smidt et sted, men det plejer at være nogle ganske få stykker. Her er der vel omkring halvandet kilo, siger Henning Præstegaard, der er politikommissær ved Lokalpolitiet i Herning.

Fire vedhæng. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Otte ure. Foto: Midt og Vestjyllands Politi

Otte ringe. Foto: Midt og Vestjyllands Politi

12 armbånd. Foto: Midt og Vestjyllands Politi

28 armbånd. Foto: Midt og Vestjyllands Politi

26 halskæder. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Der er tale om 86 brugte smykker, som ikke skønnes at have nogen større værdi. Ifølge finderen har smykkerne ikke ligget ret længe i grøften, og politiet oplyser da også, at de ikke bærer præg af, at have ligget ret længe i naturen, da de ikke ser ud til at være påvirket af vind og vejr. 

- Det er ikke lykkedes os at finde frem til nogen, der mangler dem, og nu har vi haft dem en måneds tid. Derfor prøver vi en anden metode for at se, om vi måske endda kan være med til at opklare nogle indbrud på den her måde, siger Henning Præstegaard.

Henning Præstegaard med smykkerne. Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Hvis man genkender et eller flere af smykkerne, kan man kontakte lokalpolitiet i Herning via telefonnummer 114.