Skæve hjul og knækkede fælge: Værksted oplever ekstraordinær travlhed

Bilernes Hus i Silkeborg oplever ekstraordinær travlhed, fordi mange dæk og fælge bliver slået skæve på grund af huller i vejene.

Fælg
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST

Efter en vinter med både sne og frost er der lige nu mange huller i vejene

Derfor melder Bilernes Hus i Silkeborg lige nu om ekstraordinær travlhed med reparationer af biler forårsaget af de hullede veje. 

- Vi mærker en klar stigning i reparationer her på værkstedet. Der var en mandag morgen, hvor der holdt 8-10 biler, da vi mødte ind, siger Morten Schmidt, der er servicechef i Bilernes Hus i Silkeborg. 

Morten Schmidt fortæller, at der har været fem gange så mange biler forbi værkstedet denne vinter på grund af de hullede veje. 

- Først og fremmest kan det være dæk, der punkterer, fordi det får et slag i et hul. Det kan også være en fælg, der bliver slået skæv eller en undervognskomponent, der knækker. 

Kørte i et 10 centimeter dybt hul 

Rose-Marie Elisabeth Forssten fra Sennels i Thy er en af de mange danskere, der har kørt i et vejhul.

Hun ramte et hul, der var 10 centimeter dybt. 

- Jeg var på vej på arbejde, og lige pludselig kørte jeg ned i det. Jeg tænkte: "Himmel, hvad var det nu?" For det var mørkt og regnfuldt og diset. Jeg blev chokeret og nåede lige at tænke, om jeg mon havde ramt nogen, siger hun om hændelsen, der fandt sted i mandags.

Rose-Marie Elisabeth Forssten viser skaderne på bilen frem. Til højre ses vejhullet.
Rose-Marie Elisabeth Forssten viser skaderne på bilen frem. Til højre ses vejhullet.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Skaderne på Rose-Marie Elisabeth Forsstens bil er endnu ikke gjort helt op, men regningen lander under på 7000-8000 kroner.  

Hvis man har ramt et hul anbefaler Morten Schmidt fra Bilernes Hus, at man svinger forbi et værksted og får det tjekket.

- Det er uheldigt, at det sker, men det er jo nok uundgåeligt. Det er jo det, der sker, når frosten trænger ned i vejen, afslutter han.