Forhjulet blev slået skævt: Rose-Marie kørte i 10 centimeter dybt vejhul

En bilist fra Thy oplevede, hvor galt det kan gå, hvis man rammer et af de mange huller i vejene på de midt- og vestjyske veje.

Rose-Marie Elisabeth Forssten viser skaderne på bilen frem. Til højre ses vejhullet.
Rose-Marie Elisabeth Forssten viser skaderne på bilen frem. Til højre ses vejhullet.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

En mørk februarmorgen fik Rose-Marie Elisabeth Forssten en brat begyndelse på dagen, da hun kørte ned i et dybt vejhul i Sennels i Thy.

- Jeg var på vej på arbejde, og lige pludselig kørte jeg ned i det. Jeg tænkte: Himmel, hvad var det nu? For det var mørkt og regnfuldt og diset. Jeg blev chokeret og nåede lige at tænke, om jeg mon havde ramt nogen, siger hun om hændelsen, der fandt sted i mandags.

Efter forskrækkelsen forsøgte hun at køre videre, men det varede kun i få sekunder.

- Der kom en frygtelig larm fra bilen. Så måtte jeg jo stoppe og stige ud for at kigge, fortæller Rose-Marie Elisabeth Forssten.

Et blik på bilen afslørede et højre forhjul, der var blevet meget skævt.

10 centimeter dybt

Efter at have ringet til vejhjælpen blev Rose-Marie Elisabeth Forssten hentet af sin mand.

- Og han er altså ikke tømrer for ingenting, så han fik målt, hvor dybt hullet er, fortæller hun.

På det dybeste sted er hullet 10 centimeter dybt.

Selvom det var voldsomt for hende at havne i vejhullet, kommer det ikke som en overraskelse, at det ville ske på et tidspunkt. For vejhullerne dukker frem alle vegne, påpeger Rose-Marie Elisabeth Forssten.

- Vi har bemærket det længe. Og det arbejde, der bliver gjort for at lave det, er sådan noget lapværk. Man har lige en lille skovlfuld med engang imellem, og så lapper man lidt, men der er åbenbart ikke penge til at gøre noget ved det, sukker hun.

- Der er jo huller nærmest alle steder. Lige herude på vejen kan vi køre slalom udenom dem, fordi vi ved sådan nogenlunde, hvor de er, men sådan er det jo ikke ikke alle andre steder. Og slet ikke, når det er mørkt, pointerer hun.

Venter på regningen

Efter at være mødt ind på sit arbejde, fik Rose-Marie Elisabeth Forssten lyst til at gøre noget ved problemet.

Så hun ringede til kommunen for at anmelde hullet på Sennelsvej. Her fik hun at vide, at skaden skal anmeldes gennem egen forsikring.

Skaderne på Rose-Marie Elisabeth Forsstens bil er endnu ikke gjort helt op.

- Der skal ny fælg på, men dækket klarede den lige akkurat. Det samme gjorde styretøjet, som selvfølgelig også er blevet tjekket, fortæller hun.

Hun regner med, at værkstedsregningen lander på 7-8000 kroner.

- Men vi vil slå et slag for, at det ikke er os, der skal betale. For der bør advares, når der er sådan nogle kæmpehuller i vejene, siger Rose-Marie Elisabeth Forssten.

Hos TV MIDTVEST søger vi videoer og billeder af de huller i vejene, der driller dig i din hverdag. Send det til os via formularen nedenfor. Vis gerne hvor dybt hullet er, og på hvilken vej det er.

Send en video eller et billede af huller i vejen

Ved at dele et billede eller en video giver du TV MIDTVEST tilladelse til at bruge det. Du skal sikre dig, at du har rettighederne til billedet eller videoen.