Rumænske mobil-tyve får fængsel og udvisning

Fire rumænske mænd skal i fængsel fra halvandet til fire år for flere tyverier, begået ved at bryde igennem butikstage.

Fire rumænske mænd skal i fængsel og udvises efter tyveri af blandt andet mobiltelefoner for flere millioner. Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Fire yderst aktive indbrudstyve er ved retten i Herning idømt fængselsstraffe og udvisning af landet for en række kup i butikker og et storcenter. 

- Jeg er godt tilfreds med fire års fængsel til ham, der blev dømt skyldig i alle fire indbrud, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Benner.

Læs også Fire tyve taget på fersk gerning - på taget

I alt er der givet fængselsstraffe fra halvandet år og op til fire års fængsel.  

- Jeg er også godt tilfreds for de to, som bliver dømt for forsøg på indbrud og som får halvandet års fængsel, siger Claus Benner.

I december blev en bande af fire rumænske mænd anholdt på fersk gerning, da de var i færd med at arbejde sig igennem taget på Herning Centret. De fire rumænere var på vej til at begå indbrud i elektronik og hårde hvidevarer-forretningen POWER. 

I retten i Herning blev de dømt for lignende tyverier igennem tagkonstruktionerne på POWER-butikker blandt andet i Viby J og Holstebro. Tyvene var blandt andet tiltalt for tyveri af flere hundrede mobiltelefoner, til en samlet anslået værdi af mere end 3 millioner kroner. 

 

Læs også Stort cykeltyveri: Hejste 31 cykler op gennem taget