R: Små apoteker skal reddes

De Radikales Andreas Steenberg vil ikke acceptere, at udligningsordningen mellem store og små apoteker måske skal afskaffes.

Danske apoteker arbejder i øjeblikket under en udligningsordning, der sender penge fra store apoteker til de små, så der fortsat er apoteker til patienterne i de tyndt befolkede områder. Og sådan skal det fortsætte, mener De Radikale.

- Vi synes simpelthen, at det er en god ordning. Overskud fra de store apoteker i byerne går til at sikre et apotek i de mindre byer. På den måde har flere kort afstand til apotek og dermed medicin. Det sikrer sundheden i hele Danmark,   siger Andreas Steenberg (R).

Så vil vi dø

TV/MIDT-VEST kunne i går fortælle, at 43 apoteker i tyndt befolkede områder nu risikerer at lukke. En arbejdsgruppe er netop nu ved at lægge allersidste hånd på en ny rapport. En rapport, der beskriver, hvordan landets apoteker kan moderniseres. Og arbejdsgruppen anbefaler at afskaffe udligningsordningen.

- Hvis vores tilskud falder væk, så er der ikke økonomisk grundlag for at drive en virksomhed som apotek her i byen. Så må vi dø, siger apoteker Jørgen Nørretranders fra Stoholm.

Men nu vil De Radikale komme de små apoteker til hjælp.

 - Apotekerne er under eftersyn for at se om det kan gøres smartere. Det støtter vi op om, men vi vil ikke afskaffe den ordning, der sikrer de små apoteker,  siger Andreas Steenberg.