Politiet forlænger coronapatruljer

Det stigende smittetryk i landet gør, at Midt- og Vestjylland fortsat vil rykke ud med deres særlige coronapatruljer.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Planen var oprindeligt, at coronapatruljerne skulle køre rundt i det midt- og vestjyske indtil slutningen af august, men det stigende smittetryk gør, at Midt- og Vestjyllands Politi nu vælger at forlænge – foreløbigt indtil slut september. 

Men situationen kalder på, at vi ser tiden an. Myndighederne og Kåre Mølbak har jo været ude at advare mod åbningen af fase 4.

Claus Hilborg, chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi

- Når vi nåede til fase 4, og det hele  stort set var åbent, var vores vurdering, at det ikke længere ville være nødvendigt, når der var så få restriktioner, og forsamlingsforbuddet var blevet hævet yderligere, lyder det fra Claus Hilborg, der er chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi om den oprindelige plan.

- Men situationen kalder på, at vi ser tiden an. Myndighederne og Kåre Mølbak har jo været ude at advare mod åbningen af fase 4.

Ikke-eksisterende natteliv giver arbejde til politiet

Patruljerne vil køre rundt i landsdelen som hidtil. Her i sommerperioden er det især private fester, politiet har været forbi, fordi de har generet naboerne.

Læs også Politi på corona-patrulje: Folk har forstået budskabet

- Det har været et symptom i noget tid, hvor vi i år har haft ekstraordinært mange henvendelser om fester. Nattelivet er jo ikke, som det plejer, siger chefpolitiinspektøren.

- Vi kører stort set kun på anmeldelser, men vi er også i Søndervig og Hvide Sande, hvor vi ved, at der er rigtig mange mennesker samlet.