Politi på corona-patrulje: Folk har forstået budskabet

Landet over har politiet strammet både retorikken og indsatsen i håndhævelsen af de regler, der lige nu gælder for mindske smitte med coronavirus.

Som et led i ny og skærpet strategi havde Midt- og Vestjyllands Politi i dag ni ekstra tryghedsskabende patruljer på arbejde i landsdelen.

De er sat på gaden for at sørge for, at folk ikke flokkes og bryder reglerne om afstand.

Fra i dag har politiet landet over ændret strategien i håndteringen af coronaforbuddene. Det betyder, at der kan ventes flere bøder, knap så stor dialog og færre advarsler, hvis man trodser eksempelvis forbuddet mod at mødes flere end 10 personer.

Kort før klokken 20 lørdag aften kunne én af patruljerne, der har kørt rundt i Thy og Mors siden først på eftermiddagen, gøre foreløbig status.

- Vi har mødt mange ældre og unge, og folk har forstået budskabet med, at de skal holde afstand. Der har ikke været problemer, siger Morten Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

- Vi har besøgt nogle kendte lokationer, hvor de unge sidder, vi har været i købmænd, supermarkeder og på tankstationer. Der er ingen problemer, så ingen bøder i dag, konstaterer han videre.

Midt og Vestjyllands Politi er på vagt i disse dage og har indsat ekstra mange tryghedsskabende patruljer.

Og sådan virker det til, at det generelle billede er i landsdelen – også selvom politiet har strammet skruen.

- Det betyder jo, at lunten bliver lidt kortere. Men jeg har fulgt lidt med på radioen ved de andre lokale politistationer her i Midt- og Vestjyllands Politi, og der er ikke ret meget for os. Budskabet er sevet ud. Det er et fantastisk sted, vi bor, siger Morten Jensen.

Andre steder i landet – på blandt andet Rømø og Islands Brygge i København – har politiet i dag måtte udstede deciderede opholdsforbud, der skal forhindre borgere i at stimle sammen de pågældende steder.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.