Politi efter dokumenteret vanvidskørsel: - Det er alt, alt for høje hastigheder

Det seneste års tid har Midt- og Vestjyllands Politi haft fokus på udenlandske biler, der har kørt med alt for høj hastighed med retning mod Thyborøn.

- Hvis man kører af vejen med de hastigheder, vi snakker om her, så er der meget stor risiko for, at man dør eller kommer til skade i trafikken.

Sådan lyder reaktionen fra politiet mandag morgen, efter det er blevet offentliggjort, at hollandske fiskere gentagne gange har kørt rigtig, rigtig stærkt på deres vej til havnen i Thyborøn. 

- Hastigheden er afgørende for, hvor alvorlig en ulykke bliver – om det bliver med dødelig udgang, siger operativleder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen. 

 

Se video: Politiet stopper den hollandske varevogn.

Borgertip ledte politiet på sporet

Det var et tip fra en bekymret borger, der sidste år gjorde Midt- og Vestjyllands Politi opmærksomme på, at en række udenlandske biler kørte rigtig stærkt på vejene fra den sydlige del af politikredsen til Thyborøn. 

quoteNår vi er oppe og arbejde med de her høje hastigheder, så er vi der, hvor vi kalder det hensynsløs kørsel. Det er alt, alt for høje hastigheder på ganske almindelige lande- og motorveje

Jørgen Christensen, operativleder af færdselsafdelingen, Midt- og Vestjyllands Politi

Borgeren havde flere gange oplevet at blive overhalet af biler med udenlandske nummerplader på vej til arbejde mellem klokken 4 og 6 om morgenen. 

- Der er en årsag til, at borgeren ringer ind. Det er fordi, at borgeren føler sig utryg og ikke ønsker at blive impliceret i en ulykke med et køretøj, der kommer med så høj hastighed, siger Jørgen Christensen. 

Politiet iværksatte en målrettet indsats. I civile videobiler har patruljer dokumenteret bilister, der har kørt op til 154 km/t på landveje og 183 km/t på motorveje. Det viste sig, at fartsynderne var hollandske fiskere på vej til Thyborøn.

Den høje hastighed har resulteret i 12 sager på seks forskellige personer.

- Når vi er oppe og arbejde med de her høje hastigheder, så er vi der, hvor vi kalder det hensynsløs kørsel. Det er alt, alt for høje hastigheder på ganske almindelige lande- og motorveje, lyder det fra Jørgen Christensen. 

Midt- og Vestjyllands Politi har udskrevet bøder mellem 2.500 kroner og 7.500 kroner i de 12 sager. I syv tilfælde har det også udløst en betinget frakendelse af kørekortet, mens én har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet.

I en sag, der endnu ikke er afsluttet, står endnu en hollandsk fisker til at blive frakendt kørekortet ubetinget. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.