Per Ørum tungen på vægtskålen

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen kan blive tungen på vægtskålen når statsminister Lars Løkke Rasmussen skal beslutte sig for, hvornår han udskriver valg.

Ifølge Jyllands-Posten i dag udskriver regeringen valg i løbet af en uge, hvis ikke det lykkes at få opbakning til en efterlønsreform.

Og det er ikke givet på forhånd. Hverken Dansk Folkeparti eller Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen vil være med til at afskaffe efterlønnen.

- Vores holdning har hele tiden været, at vi vil bevare efterlønnen. Og der kan jeg forstå, at Dansk Folkeparti har samme holdning, og derfor har statsministeren jo ikke rigtigt flertal for en afskaffelse af efterlønnen. Så må man jo så kigge ud fra, hvilke muligheder der så er for at få brikkerne til at hænge sammen, siger Per Ørum Jørgensen i dag til TV/MIDT-VEST.

Ingen blankocheck

Omvendt er kristendemokraten heller ikke interesseret i at spænde ben for statsministerens  efterlønsreform, så derfor har han forberedt sig til forhandlingsbordet.

- Jeg har ikke en blankocheck med til regeringen. Det er klart, når man går ind i en forhandling, så skal alle have noget ud af det, og jeg har nogle ønsker på familieområdet og i forhold til landbruget, og så må vi så se, hvordan regeringen tager imod det, forklarer han.

Se interviewet med Per Ørum Jørgensen:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.