Naturbrande har hærget juli måned

Beredskabsstyrelsen melder om en ny, kedelig rekord. Juli måned har nemlig budt på det højeste antal naturbrande både på landsplan og i vores landsdel.

448 gange er der på landsplan i juli måned blevet ringet 112 på grund af naturbrande. Det midtjyske område står for 104 af de mange registrerede naturbrande. Sidste år lå det tal på 71 og i 2012 var antallet helt nede på 15.

Det viser en opgørelse af opkaldene til landets alarmcentraler, som Beredskabsstyrelsen har udarbejdet.

Travlt i Herning og Rinkøbing-Skjern

Herning og Ringkøbing-Skjern Kommune er nogle af topscorerne i opgørelsen med henholdsvis 11 og 16 naturbrande i juli måned.

Ikke siden 2008, hvor man begyndte at registrere meldingerne, har alarmcentralerne haft så travlt med at sende mandskab ud til naturbrande. Især hen mod slutningen af juli, hvor tørken for alvor tog til, blev antallet af naturbrande øget.

Hedebølge og afbrændingsforbud

I juli måned har temperaturen i gennemsnit ligget på hele 19,5 grader. Det gør juli måned til en af de varmeste juli måneder siden 1874. Og de høje temperaturer, masser af sol og ganske lidt nedbør har betydet tørke i naturen og dermed en øget risiko for naturbrande.

Ingen midt - og vestjyske kommuner har indført et decideret afbrændingsforbud, men beredskabsstyrelsen opfordrer generelt til agtpågivenhed, når man bruger åben ild i naturen.

GODE RÅD FRA BEREDSKABSSTYRELSEN:

- Smid ikke cigaretskoder, akse, gløder eller lignende i naturen.

- Brug dertil indrettede bål - og grillpladser, hvis du vil tænde bål eller grille.

- Vær opmærksom på bålet og forlad det ikke, før det er helt slukket.

- Ring 112, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Se beredskabsstyrelsens figur for tallene på landsplan nedenfor: