Mobiltelefonen var ved at koste Tanja livet

På trods af utallige kampagner, så er mobilen stadig en kæmpe opmærksomhedssluger i trafikken. Tanja ved om nogen, hvad uopmærksomheden kan betyde.

TVMIDVESTs reporter har sat sig for at undersøge, hvor mange bilister, der kigger på deres telefon, mens de kører bil. Optælling strakte sig over en time på rute 26 mellem Skive og Viborg, og resultatet er skræmmende.

I alt 132 bilister kiggede ned i deres mobiltelefoner, mens de kørte bil  i løbet af den pågældende time.

 

Tanja ved om nogen, hvad der kan ske, hvis man er uopmærksom, når man kører bil.

- Jeg var på vej hjem fra arbejde og kørte ude på mortorvejen og kører i myldretrafikken. Jeg tænker ikke videre over, at jeg sidder med min telefon og hører musik.  Jeg sidder og laver en playliste på min telefon, og det næste jeg kan huske er, at jeg ligger i min bil og gerne vil ud, så der kørte jeg galt.

Tanja var kørt ind i en lastbil, som var holdt ind til siden.

- Lastbilen holdte halvejs ude på motorvejen og halvt ude i nødsporet, så jeg havde simpelthen ikke set lastbilen overhovedet, fortæller hun.

- Jeg var vanvittig heldig. Jeg fik en ordentlig hjernerystelse og så fik jeg en forslået arm.

Bilen, som Tanja kørte i, blev totalskadet.

- Der var mange, der ikke troede, at jeg ikke havde overlevet den ulykke. Det så meget slemt ud, der var ikke nogen bil tilbage, fortæller hun.

 

Tager sine forholdsregler

Ulykken har gjort at Tanja nu tager sine forholdsregler, når hun bringer mobilen med ind på førersædet.

- Jeg har lært, at det har en kæmpe konsekvens, hvis man sidder med sin telefon. Jeg er lige pludselig blevet opmærksom på, hvor meget jeg er fraværende fra vejen, hvis man kigger ned på en telefon. Det her med, at det faktisk svarer til at lukke øjnene, hvis man kører. Det er virkelig noget, jeg er blevet opmærksom på i hvert fald.

Nu har mobiltelefonen fået én fast plads i bilen.

-Jeg bruger den på den måde, at den er stadigvæk sat til, men jeg styrer den ikke fra min telefon. Folk kan også ringe til mig, men der kan jeg tage min telefon ved at trykke på min ledning på mit headset, som er sat til, inden jeg kører hjemmefra.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.