Midt- og vestjyder dropper Tyrkiet

De mange uroligheder i Tyrkiet har fået midt- og vestjyder til at droppe ferierejsen til Tyrkiet. Det går ud over rejsebranchen i landsdelen.

Tyrkiet har de senere år været et stort hit hos rejselystne midt- og vestjyder, men politisk uro og en række terrorangreb har fået mange til at tænke i andre rejsemål. En familie fra Holstebro har været afsted et utal af gange, men nu siger de stop.

- Vi tager lige en pause fra Tyrkiet, og så tager vi til Grækenland i stedet for, siger Vera Pedersen.

Hun sidder i sit hjem i trygge rammer og bladrer igennem tyrkiske ferieminder og fortæller om de mange rejser. I 11 år har hun haft familien med til Tyrkiet, men efter sidste sommerferie fik de nok.

Familien boede i feriebyen Bodrum, et sted de er kommet meget, men en aften blev de ufrivilligt del af en stor demonstration.

- Jeg blev virkelig bange, og så sagde jeg til min mand, at nu går vi godt hjem igen. Så vi gik hjem til hotellet, siger Vera Pedersen om oplevelsen.

Påvirker vestjysk rejsebranche

Sidste sommer blev Tyrkiet udsat for et kupforsøg, og i december blev 38 personer dræbt og omkring 150 personer såret ved et dobbelt bombeangreb efter en fodboldkamp.

For tre uger siden blev mindst 39 personer slået ihjel på en natklub i Istanbul, og den blodige historik påvirker den vestjyske rejsebranche.

- Tidligere år har vi fløjet fire fly i ugen til Tyrkiet i højsæsonen, og der har vi lige nu kun planlagt ét fly, fordi efterspørgslen hele efteråret ikke har været til mere, siger Henrik Søndergaard, medejer af Primo Tours.

Også hos Bravo Tours har de mange terrorangreb påvirket forretningen. Det seneste år har rejsebureauet solgt 30 procent færre rejser til Tyrkiet i forhold til året før. Og når et stort turistmål bliver fravalgt, påvirker det prisen på de andre destinationer.

- Specielt i Spanien, Grækenland, Portugal og Bulgarien kan vi se, at priserne stiger på hotellerne, så vi har brug for, at folk tager til Tyrkiet for at modvægte dette, siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours.

Tyrkiet har de senere år været et stort hit hos rejselystne midt- og vestjyder, men politsk uro og en række terrorangreb har fået mange til at tænke i andre rejsemål.

 

Erhvervsmanden Jan Ørum bor og arbejder i Tyrkiet. Han fortæller, at alt er godt i Alanya.