Landmænd får hjælp fra investorer

I følge en ejendomsmægler bliver hver fjerde landbrugsejendom i dag købt med hjælp fra en investor.

Flere landmænd får økonomisk hjælp, når de skal investere i en landbrugsejendom, og det betyder at der bliver solgt flere gårde. Faktisk bliver op mod hver fjerde gård i dag solgt med hjælp fra en investor. Sådan lyder udmeldingen fra Poul Erik Nielsen, der er ejendomsmægler ved EDC i Videbæk. 

- Man kan bare mærke, at hvis jeg tæller salgsbeholdningen for et år siden og så sammenligner den med i dag, så er der mindre til salg i år, siger Poul Erik Nielsen fra EDC. 

Hver fjerde handel med investor
De seneste år har salget af landbrugsejendomme været udfordret. Banker og kreditinstitutter ville ofte ikke låne penge til landmændene. Men nu har flere investorer altså fået øjnene op for, at det måske kan være en god forretning at investere i landbruget. 

- Mange har måske gået og ventet på at få solgt gården, men har ikke kunnet sælge, fordi der var så mange tvangsauktioner, der satte prisen lavt. Men nu er indtjeningen i landbruget igen på vej op, siger Poul Erik Nielsen. 

Han peger samtidig på, at renten og jordpriserne fortsat er lave. 

Den 18. maj var formanden for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild i studiet på TV MIDTVEST. Hør ham vurdere om landbruget er ude af krisen: