Lagerassistent får stor erstatning efter uberettiget fyring

John Pilgaard blev fyret efter 29 år på samme arbejdsplads og det var ikke ok

John Pilgaard blev uberettiget fyret efter 29 år på samme arbejdsplads

Den midt- og vestjyske lagerassistent John Pilgaard vil ikke huske sommeren i år som specielt behagelig. Efter 29 år på samme arbejdsplads, blev han den 15. juli præsenteret for en fyreseddel.

Afskedigelsen blev begrundet med omlægninger og rationaliseringer i virksomheden og kom som en bombe for John Pilgaard. Han forlod dog arbejdspladsen uden at skrive under på, at han havde accepteret fyringen, og det gjorde han formentlig klogt i.

Da lagerassistenten efterfølgende kontaktede fagforeningen HK MidtVest blev han klar over, at han med mere end 25 år i samme virksomhed, nød en særlig beskyttelse.  

- Har en medarbejder arbejdet 29 år det samme sted, som det var tilfældet her, er arbejdsgiveren forpligtet til at undersøge alle muligheder for, om medarbejderen kan omplaceres og ikke fyres, siger Inger Stranddorf, der er formand for HK Privat MidtVest.  

Fagforeningen mente ikke der var blevet undersøgt i John Pilgaards tilfælde. Derfor blev sagen indbragt for Afskedigelsesnævnet, og lagerassistenten fik medhold i, at han var fyret på et usagligt grundlag.

Efter der var indgået forlig, blev John Pilgaard tilkendt en erstatning på 150.000 kroner og en øjeblikkelig fritstilling.

Desuden fik han, via et protokollat, lov til at besøge arbejdspladsen igen for at sige ordenligt farvel til sine kolleager.

- Når man bliver fyret efter 29 år på samme arbejdsplads, får man et knæk. Men jeg føler jeg har fået oprejsning og er kommet videre. Det var ikke mig der fejlede. Det var min arbejdsplads, konstaterer John Pilgaard.