Kunderne kimer bank ned: - Mange er nervøse

Det er travle tider hos Vestjysk Bank, som oplever at mange er usikre på deres økonomiske situation. Nu forsøger banken at hjælpe til.

Der er gang i telefonerne hos Vestjysk Bank, men bare i løbet af den seneste uge har spørgsmålene til bankrådgiverne skiftet karakter.

quoteDer er rigtigt mange kunder, som er nervøse for deres økonomiske situation

Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank

- Det gik fra, at vores kunder spurgte til, om de skulle investere i sommerhus eller en ny bil. Til at pludselig lyder spørgsmålene 'Hvordan kan vi komme igennem det her? Det har været en meget meget hurtig vending, siger administrerende bankdirektør, Jan Ulsø Madsen.

Og det er ikke bare nogle få private og erhvervsdrivende, som ringer ind.

- Vi har fået meget travlt, fordi der er rigtigt mange kunder, som er nervøse for deres økonomiske situation. Så vi forsøger at tale med dem så godt vi kan og lave nogle løsninger med dem, lyder det fra Jan Ulsø Madsen.

Nye muligheder

Vestjysk Bank vil hjælpe erhvervskunderne med fleksible kredit- og lånemuligheder, midlertidige trækningsretter samt andre individuelle løsninger. De private kunder vil blive tilbudt ydelseshenstand, kassekreditter og lånemuligheder, hvis behovet opstår.

quoteJeg mener absolut vi kan hjælpe alle, uden det går ud over bankens ve og vel

Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank

- Vi er heldigvis i den situation at vi er kommet godt over finanskrisen. Så som verden er lige nu, så mener jeg absolut vi kan hjælpe alle uden det går ud over bankens ve og vel, siger Jan Ulsø Madsen.

Sidste år kom Vestjysk Bank ud med sit bedste regnskab nogensinde, så der er overskud på bankbogen. Derfor kan der også komme yderligere hjælp alt efter situationens udvikling.

– Vi følger situationen meget tæt. Opstår der andre muligheder, som kan hjælpe os alle bedre igennem den økonomiske krise, så vil vi vurdere mulighederne og deltage så godt, vi kan, til gavn for vores kunder, siger Jan Ulsø Madsen.

TV MIDTVEST tog i 2018 med bestyrelsesformand Vagn Thorsager til generalforsamling i Vestjysk Bank. Han har været med hele vejen fra krisen var værst og til nu, hvor banken rejser sig fra asken.