Konservative står fast ved aftale om kystnære møller

Selv om regeringen er bakket ud af aftale om kystnære havvindmøller, støtter De Konservative fortsat aftalen.

De Konservative bakker fortsat op om en aftale om de omstridte kystnære havvindmøller, selv om regeringen holder fast i, at vindmøllerne ikke skal opføres. Det fortæller finansordfører Brian Mikkelsen (K).
    
- Vi har en aftale. Den sikrer en grøn klimapolitik for fremtiden, den sikrer vores erhvervsliv nogle gode vilkår, og vi får 6000 arbejdspladser i Danmark i de kommende år, hvor møllerne bliver opført, siger finansordføreren.
    
Mandag blev det afsløret, at energiselskabet Vattenfall vinder udbuddet om vindmøllerne. Selskabet lover en rekordlav pris på 47,5 øre per kilowatt-time. De Konservative har sammen med partierne i rød blok et flertal for fortsat at opstille havvindmøllerne. Aftalen om vindmøllerne blev indgået i 2012 af alle Folketingets partier bortset fra Liberal Alliance.
    

- Husholdninger slipper for afgifter

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener dog, at møllerne trods den lave pris er for dyre for staten. Men den lave pris gør det attraktivt fortsat at opføre vindmøllerne, mener finansordføreren.
    
- Det er fantastisk godt, at man kan komme ned på 47,5 øre. Det betyder, at vi kan få fjernet PSO-afgiften. Det vil sige, at husholdningerne slipper for afgifter, og det gør erhvervslivet også, siger Brian Mikkelsen.
    
Energiministeren har desuden påpeget, at det vil få fatale konsekvenser for den danske kyststrækning at placere vindmøllerne mindst fire kilometer fra land, som det er aftalt. Brian Mikkelsen forstår godt bekymringen, men det ændrer ikke ved, at han står fast ved aftalen.
    
- Man må selvfølgelig diskutere med de lokale beboere, hvordan man kan gøre æstetikken bedre, så det ser bedre ud. Men de skal altså ligge fire kilometer væk fra kysten, så det må man kunne lave nogle løsninger på, siger finansordføreren.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.