Nye havvindmøller i landsdelen flyttes længere væk fra kysten

Vattenfall ændrer afstanden til kysten og højde på de nye møller

De kystnære havvindmølleparker ud for Holmsland Klit og Thyborøn bliver placeret længere væk fra kysten og møllerne bliver mindre end oprindelig beregnet. 

Det oplyser Vattenfall i dag i en pressemeddelelse, efter det er kommet frem at konsortiet har vundet udbuddet om at de to nye havvindmølleparker, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd.

- Vi har brugt mange kræfter på at udforme de to anlæg så de syner mindst muligt fra kysten. Helt konkret placerer vi en stor del af møllerne otte-ti kilometer fra land mod de fire kilometer der ellers var mulighed for, konstaterer Vattenfalls landechef Ole Bigum Nielsen.

Derudover planlægger Vattenfall, at de nye havvindmøller kun bliver omkring 190 meter høje mod den maksimum højde på 220 meter, som ellers var angivet i Energistyrelsens udbudsmateriale.

- De kystnære offshore møller er et stort skridt i retning af, at levere fossilfri strøm til en pris, der kan klare sig helt uden offentligt støtte, siger Ole Bigum Nielsen. 

Han refererer i den forbindelse til afregningsprisen på 47,5 øre pr. kilowatt. Den er mere end 30 procent under det prisloft, som blev aftalt i energiaftalen fra 2012.

Prisen sætter dermed en helt ny, lav standard på verdensplan, mener Vattenfalls danske chef.

Med opførelsen af de nye havvindmølleparker ved Holmsland Klit og ud for Thyborøn, bliver Vattenfall samtidig den største ejer og operatør af land- og havvindmølleparker i Danmark.

I dag beskæftiger konsortiet mere end 200 medarbejdere indenfor vindenergi i Danmark. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.