Ingen Michelin-stjerner i landsdelen: Det skal der laves om på

Der er fortsat ingen Michelin-stjerner i Midt- og Vestjylland. Men både kokkeelever og en restaurant i landsdelen drømmer om at få det til at ske.

De to kokkeelever Mark og Niklas fra UCH i Holstebro drømmer om Michelin-stjerner.
De to kokkeelever Mark og Niklas fra UCH i Holstebro drømmer om Michelin-stjerner.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

I går blev de prestigefulde Michelin-stjerner uddelt. Danmark fik hele 35 af slagsen, men Midt- og Vestjylland må fortsat spejde langt efter en stjerne. 
Det skal der laves om på, sådan lyder det i dag fra både Nørre Vosborg og unge kokkeelever i landsdelen.

- Det kommer til at ske, og får jeg den ikke selv, så må jeg finde et sted der har en, og sørge for de får to, lyder det selvsikkert fra kokkelev Mark Geertsen Bro.

Han er ligesom mange andre ved at uddanne sig til kok i Holstebro, og han er ikke i tvivl om, at der er potentiale i landsdelen.

- Jeg ved ikke, om det bare er en region, der bliver overset. Vi har nogle rigtigt dygtige kokke her, også i Holstebro, fortæller Mark Geertsen Bro.

Mark Geertsen Bro og Niklas Guldbrandt Ormstrup øver sig lige nu til DM for kokkeelever.
Mark Geertsen Bro og Niklas Guldbrandt Ormstrup øver sig lige nu til DM for kokkeelever.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Michelin-drømme

Drømmen om stjerner lever også i Vemb lige uden for Holstebro, på herregården Nørre Vosborg. Her er en fin restaurant en del af herregården, men den må gerne bliver finere endnu.

- Vi har et enormt ønske om at få en stjerne, men det ligger nok nogle år ude i fremtiden, fortæller Thomas Holme, som er Direktør hos Nørre Vosborg Hotel og Restaurant i Vemb.

Men det kommer ikke bare af sig selv, og det ved de da også godt på Nørre Vosborg.

- Der er ingen tvivl om, at vi har gode folk. Men vi mangler kompetencerne, vi mangler nogle, som har været på steder med Michelin-stjerner, som ved, hvad det kræver. Både på servicedelen, maddelen og hele oplevelsesdelen, fortæller Thomas Holme.

Midt- og Vestjylland trækker ikke for alvor

Men det at finde den rigtige, med ambitioner om Michelin, det er svært, sådan oplever de det hos Nørre Vosborg.

- Der er ikke mange herovre. Og tiltrækningskraften til de større byer specielt København er enorm. Så det er svært at lykkes med at finde dem herovre, forklarer Thomas Holme.

Kokkelev Mark Geertsen Bro, som drømmer om en dag at få alle tre stjerner, er da heller ikke klar til at slå sig ned i landsdelen med det samme.

- Jeg kunne godt forestille mig at komme tilbage til Vestjylland. Men jeg vil ud at rejse først. Lige nu trækker eksempelvis Oslo mere, der har de nogle rigtigt fede restauranter, fortæller Mark Geertsen Bro.

45:22
Michelin-kokken Wassim Hallal ligger i toppen af den gastronomiske liga i Danmark. Som 5-årig kom han som flygtning til Danmark og landede i Vesløs i Thy.