HK ønsker søndagspasning

Lukkeloven er væk. Det betyder længere arbejdstid og især på mere skæve tidspunkter og i weekenden. Derfor vil HK nu have børnepasning om søndagen.

De nyeste tal fra Projekt Børnepasning fra 2011 viser, at man ikke kan få passet sine børn om søndagen i hele Midt- og Vestjylland. Med lukkelovens frafald fra den 1. oktober, betyder det, at mange butiksansatte kan store problemer med at få hverdagen til at hænge sammen på grund af den manglende børnepasning.

 - Problemet med sene vagter rammer hele branchen, og ikke mindst forældre i butiksfaget. Det var netop et af vores argumenter mod at liberalisere og ophæve lukkeloven, siger formand i HK Midt Vest, Bent Wolder Mortensen til AOH.dk.

Opfordrer kommuner til ansvar

Ifølge HK-formanden bør kommunerne også tage et ansvar for at levere en service til de forældre, der rammes efter lukkelovens endeligt. Derfor har HK Midt Vest inviteret kommunerne til møde, hvor de vil diskutere situationen. Målet med mødet er at finde en løsning, så de mange butiksansatte, der nu skal arbejde på søndage ikke lades i stikken uden mulighed for at få passet de små poder.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.