Her sætter regeringen ind

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede på pressemøde motorvej til Vestjylland og en lempeligere planlov til hele udkantsdanmark.

I alt 37 konkrete initiativer.

Så mange forskellige ting planlægger regeringen at gøre for at rette op på ubalancen i Danmark.

Det helt centrale i regeringens udspil er en mere fleksibel planlov, skal give de 29 kommuner, der er omfattet af hjælpepakken, mere frihed til at etablere virksomheder, og bygge boliger og butikker.

De Midt- og Vestjyske kommuner som får del i hjælpepakken er Lemvig, Thisted, Morsø og Ringkøbing-Skjern.

Hjælpepakken betyder blandt andet, at der nu åbnes op for byggeri i kystnærhedszonen på tre km. fra kysten. Samtidig får store butikker lov at etablere sig i byer med over 3.000 indbyggere og byer med under 20.000 indbyggere får fremover mulighed for at etablere butiksområder uden for bymidten.

Motorvej

Også infrastrukturen får en saltvandsindsprøjtning og det mest markante er i den sammenhæng, at motorvejen mellem Herning og Holstebro nu bliver en realitet og strækningen forventes på næste års finanslov.

Lars Løkke begrunder planen i det ekstraordinære behov for en hjælpende hånd, som er opstået i kølvandet på Finanskrisen, der har skåret kraftigt i antallet af arbejdspladser herhjemme. I alt er der over de seneste år forsvundet 180.000 arbejdspladser i Danmark.

Se regeringens samlede udspil her

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.