Godt vejr skabte travlhed for livredderne

Det gode vejr kom til landsdelen i sidste uge, og det lokkede folk på standen. Det gav travlhed for livredderne på de vestjyske strande.

Det gode vejr kom til landsdelen i sidste uge, og det gav masser af arbejde til livredderne, det skriver Trygfonden i en pressemedelelse. 

- Det har været en særdeles travl uge for vores livreddere, men generelt har folk været rigtig gode til at passe på sig selv og hinanden. Derfor har vi brugt det meste af vores tid på forebyggende og oplysende indsatser samt almindelig førstehjælp som at sætte plastre på eller behandle forbrændinger efter mødet med brandmænd, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Vejret lokkede tusindvis af mennesker til vandet. I Hvide Sande og Søndervig, de to steder hvor Trygfonden har livreddertårne i landsdelen, var der i sidste uge 115 førstehjælpsaktioner, 68 forebyggende aktioner, 463 oplysende indsatser. Heldigvis var der ikke behov for livreddende aktioner.

- Vi er rigtig glade for aktiviteten på strandene, og jeg vil gerne opfordre alle badegæster til at vælge en strand eller et havnebad med et livreddertårn. Selvom man er en rutineret svømmer, kan man alligevel komme i problemer, og det giver en ekstra tryghed at vide, at man kan få hjælp fra en livredder, hvis man får brug for det, siger Anders Myrhøj. 

Der er livreddere på standene i Hvide Sande og Søndervig hver dag klokken 11-19 frem til 13. august.

TrygFondens 5 nationale baderåd

1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet, og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold, og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.

 

02:10

Se TV Midtvest indslag om første sommerdag i juli. Sendt 20/7.

Luk video