Gode råd: Husk disse tre ting, hvis du overvejer at købe ny bil

Du bør være opmærksom på meget andet end prisen, hvis du køber ny bil. Pris og mængden af sikkerhed i bilen hænger oftest uløseligt sammen.

Arkivbillede.
Arkivbillede.
Foto: Dennis Lehmann / Ritzau Scanpix

Under finanskrisen, særligt i år 2011-2015, blev der solgt rigtig mange små biler i Danmark. Udover prisen kører bilerne langt på literen og har ligger i den lave ende i forhold til grønne afgifter.  

I dag er finanskrisen ovre, men de små biler er stadig populære. Det mærkes hos bilforhandlerne, der stort set uden undtagelse har en mikro- eller minibil i deres sortiment. Typisk til en pris på under 100.000 kroner. Pris og sikkerhed hænger dog ofte sammen. 

TV MIDTVEST kan tirsdag fortælle, at de små biler ofte er involveret i alvorlige ulykker med døden til følge. Ifølge en ekspert er årsagen, at de små biler primært er beregnet til bykørsel. Derfor er de udsatte, når de kører på lande- og motorveje i Midt- og Vestjylland. 

TV MIDTVEST har bedt bilteknisk redaktør ved FDM Søren W. Rasmussen give tre gode råd. Gode råd man kan tage med, hvis man overvejer at skulle købe ny bil. 

Bilens sikkerhedstest

- Euro NCAP tester hvert år biler. Formålet er at undersøge, hvordan sikkerheden er. De giver stjerner til bilerne efterfølgende. Alt fra nul til fem stjerner. Vi anbefaler, at man kun køber nye biler, der har fået fire eller fem stjerner i sikkerhedstesten. 

Automatisk nødbremse

- Den automatiske nødbremse er et system, der kan få bilen til at standse automatisk, hvis den er ved at køre ind i noget. Den er med til at minimere risikoen for at køre galt. Vi vurderer, at den er med til at redde liv. Derfor anbefaler vi, at man vælger en bil med automatisk nødbremse. 

Pris og sikkerhed hænger ofte sammen

- Man kan ofte være fristet til udelukkende at fokusere på prisen, når man overvejer ny bil. En dyrere bil vil ofte have en mere avanceret sikkerhedspakke med, det vil sige de har en bedre sikkerhed. En bil til 100.000 kroner er ikke elendig, slet ikke. Det er bare sådan, at en bil til 200.000 vil have mere sikkerhedsudstyr i sig. 

1:48
Hør hele FDM's guide til, hvordan man sikrer den optimale sikkerhed ved bilkøb.