Fusion eller ikke fusion

1. divisionsklubberne HC Midtjylland og Ikast FS forhandler om at slå sig sammen - men der er stadig knaster.

De har snakket om det mange gange - og nu gør de det så igen: Håndboldklubberne HC Midtjylland og Ikast FS i herrernes 1. division ligger i intense fusionsforhandlinger.

Hvis fusionen bliver en realitet, vil de to hold blive slået sammen fra næste sæson, men ifølge formanden for HC Midtjylland, Per Egebjerg, er der stadig flere knaster, der skal høvles væk.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad der skiller de to parter, men regner med en afklaring inden jul.

HC Midtjylland er den stærkeste part i forhandlingerne, men klubben mangler en ordentlig hal at spille i. Sådan een har de i Ikast - og de har også en aktiv ungdomsafdeling, der kan være interessant for herningenserne.

Kamp for overlevelse

For Ikast, der ligger på divisionens sidste plads, drejer det sig om overlevelse - klubkassen er tom, og spillerne er frie til at vælge sig en anden klub. De har dog lovet at spille årets sidste tre kampe, men efter nytår kan klubben blive tvunget til at opløse sit 1. divisionshold.

Træneren for HC Midtjylland, Ole Damgaard, ønsker ikke at blande sig i forhandlingerne, men sportsligt er en fusion mellem de to naboklubber en rigtig god ide, mener han.

 Interview med Ole Damgaard, træner i HC Midtjylland:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.