Fremgang til Kristendemokraterne: - Det går bestemt den rigtige vej

I en ny meningsmåling går Kristendemokraterne frem med 1,6 procentpoint i forhold til valget i 2015.

Kristendemokraterne kan se frem til at få et flot valg, når danskerne skal stemme den 5. juni.

En ny meningsmåling fra Megafon, som er lavet til TV 2 og TV 2-regionerne, viser nemlig, at partiet i Vestjyllands Storkreds går markant frem fra 2,3 procent af stemmerne ved valget i 2015 til 3,9 procent.

- Det går bestemt den rigtige vej, og vi håber, at vi kommer helt i mål, i og med at vi først lige er begyndt på valgkampen, siger Kristian Andersen, der er folketingskandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds.

Meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 og TV 2-regionerne.
Meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 og TV 2-regionerne.
Foto: Grafik / TV MIDTVEST

Godt igang med valgkampen

Med den nye meningsmåling står partiet til at blive det ottendestørste parti i Vestjyllands Storkreds. De overgås kun af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Konservative, Enhedslisten og Radikale Venstre.

Det, mener Kristian Jensen, er et tegn på en god indsats i valgkampen indtil videre.

- Det er et tegn på, at vi kommet godt i gang. Det er for hele storkredsen, hvor der er ni kommuner. I RingkøbingSkjern Kommune hæfter jeg mig ved de 15 procent, vi fik ved kommunalvalget, siger han.

Netop ved kommunalvalget i 2017 gik det Kristendemokraterne godt i blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune, som Kristian Andersen påpeger. Det, håber han på, kan smitte af på folketingsvalget den 5. juni.

Meningsmålingen er også interessant læsning for Kristendemokraterne.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.