Forsvaret inviterer på sommerferie i øvelsesterræner

Hvis det kniber med idéer til sommerferien, så står Forsvaret klar med en række militære udflugtsmål.

- Tag til Borris og oplev en lille tidskapsel af oprindelig hedenatur, spot de vildtlevende kronhjorte i Oksbøl eller opleve næsten 5000 år gamle græsklædte gravhøje ved Skive Øvelsesplads.

Sådan lyder opfordringen fra Forsvaret på deres nye hjemmeside sommermedforsvaret.dk. Her kan man se, i hvilke af Forsvarets områder det er muligt at besøge i løbet af sommeren.

- Der er både naturarealer, men også historiske bygninger, hvortil der hører en meget stor del af danmarkshistorien. Det er en helt unik mulighed for, at man kan blive klogere på Danmarks historie og på den danske natur, lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen (S).

I Borris Skydeterræn ved Skjern kan man blandt andet opleve den sjældne vendehals, som er en spættefugl, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver.

Vendehalsen kan man opleve i Borris Skydeterræn
Vendehalsen kan man opleve i Borris Skydeterræn
Foto: Hanne og Jens Eriksen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Ferie i Forsvaret

Forsvaret råder over cirka 33.000 hektar naturarealer, hvilket svarer til lidt mere end størrelsen på Langeland.

Omkring halvdelen er udpeget som en del af EU-naturbeskyttelsesprojektet Natura 2000. Det betyder, at Danmark har pligt til at værne om områderne.

- Forsvaret har et fantastisk udvalg af naturarealer, bygninger og andet, som er interessant for mange danskere. Derfor vil vi gerne invitere indenfor og bidrage til, at alle får en rigtig god sommer, siger ministeren.

Nogle af Forsvarets lokaliteter er åbne året rundt, men fordi Forsvaret holder ferie, er det muligt at åbne meget mere for offentligheden, siger forsvarsministeren.

Som besøgende skal man ikke frygte at havne midt i en militærøvelse.

Trine Bramsen understreger dog, at man bør orientere sig på Forsvarets hjemmeside om de særlige adgangsforhold, som kan gælde rundt omkring.

Se hvor Forsvaret har øvelsesterræner i Region Midtjylland her.

I terrænet i Oksbøl kan man opleve dådyr og kronhjorte.
I terrænet i Oksbøl kan man opleve dådyr og kronhjorte.
Foto: Forsvarskommandoen