Sådan bliver sommervejret: Varmere end normalt, men også omskiftelig

Fra midten af juli og en til to uger frem er der størst chance for en periode med sol og varme, spår DMI.

Største chancer for standvejr bliver ifølge DMI i slutningen af juli og starten af august. (Arkivfoto fra Bremdal Strand).
Største chancer for standvejr bliver ifølge DMI i slutningen af juli og starten af august. (Arkivfoto fra Bremdal Strand).
Foto: Morten Stricker / Midtjyske Medier / Ritzau Scanpix

Det gælder om at nyde det varme og tørre vejr i juni, mens det er der. Resten af sommeren ser nemlig ud til at kunne byde på mere omskifteligt sommervejr, men stadig med temperaturer over gennemsnittet.

Det vurderer DMI i en ny sæsonprognose.

- Jeg tror, at det bliver en ret normal sommer, som måske kan blive lidt varmere og mere tør end normalt, siger Martin Lindberg, langtidsmeteorolog hos DMI.

Han vurderer, at det ikke bliver en ekstrem sommer som det eksempelvis var i 2018, hvor det var rigtig varmt og tørt. Men det bliver heller ikke så ustabilt, vådt og køligt som i 2017.

- Samlet set bliver det ret varmt og i perioder ret tørt, siger meteorologen.

Bedst vejr i slutningen af sommerferien

Største chance for en længere periode med stabilt højtryksvejr med sol og varme ser ud til at være fra midten af juli og en til to uger ind i august.

Derefter kan tidlige tropiske orkaner i Atlanten nedbryde højtrykket og give en overgang med ustadigt vejr.

- Til sidst er der dog håb om ret fint vejr med sensommervarme i september, da der er tendens til perioder med højtryk over Vest- og Nordeuropa, forklarer Martin Lindberg, der er langtidsmeteorolog hos DMI.

Temperaturmæssigt spår DMI, at juli, august såvel som september kan ende med temperaturer over det normale.

Ikke en regnfuld sommer

Nedbørsmæssigt ser månederne ud til at kunne blive som normalt.

For både august og september forventes nedbørsmængderne at blive omkring det normale, mens juli ser ud til at få nedbørsmængder omkring eller noget under det normale.

Når DMI siger, at enten temperaturerne eller nedbørsmængderne bliver som normalt, så er det de seneste 20 år, der sammenlignes med.

Se forklaringen på teknikken bag DMI’s sæsonprognose her.

1:56
Der skal løbes stærkt, hvis der skal indhentes lidt af det, som 13 ugers lukkede grænser har kostet
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.