Festival kæmper for sprogfagenes overlevelse

De sidste år er antallet af elever med to sprogfag på A-niveau faldet med mere end 70 procent.

Torsdag og fredag er der Sprogfestival på Holstebro Gymnasium.
Torsdag og fredag er der Sprogfestival på Holstebro Gymnasium.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

De sproglige gymnasielinjer bløder elever.

På bare 10 år er antallet af elever med to sprogfag på A-niveau faldet fra 33,5 procent til 10 procent. Det er et fald på 70,15 procent.

Derfor er 57 sproginteresserede gymnasieelever samlet til Sprogfestival på Holstebro Gymnasium de næste to dage.

- Vi vil gerne skabe noget begejstring om sprogfagene og vise, hvad de kan. Forhåbentlig er det med til at vende den udvikling, hvor færre elever vælger tre sprog i gymnasiet, siger Malene Hougaard, der er uddannelsesleder på Holstebro Gymnasium og HF og tovholder på Sprogfestivalen.

Festivalen er et samarbejde om sprogfagene mellem de midt- og vestjyske gymnasier Herning Gymnasium, Ikast-Brande Gymnasium, Ringkøbing Gymnasium, Det Kristne Gymnasium, Lemvig Gymnasium, Vestjysk Gymnasium Tarm og Struer Statsgymnasium.

Jobsamtale på fremmedsprog

Sprogfestivalen samarbejde med virksomhederne Faerch og Actona, da sproget er et vigtigt element i erhvervslivet. Derfor får eleverne mulighed for at få til en ”jobsamtale” på et andet sprog.

Det prøvede Katrine Wedel Madsen, der går på 2. g på en sproglige linje på Holstebro Gymnasium kræfter med, da hun gennemførte en tysk jobsamtale.

- Det er mega fedt at møde andre, der har samme interesse for sprog. Så er man ligesom fælles om det og får lært sproget på en anden måde end bare at sidde ved tavlen og lave grammatik, siger hun.

Eleverne skal arbejde med sproget på helt ny måde og er enten tilmeldt engelsk, spansk, fransk eller tysk.

- Det er det med, at man kan kommunikere med folk ude i verden og snakke deres sprog i stedet for altid at tale engelsk. Og så lærer man også en masse om kulturen og får et indblik i, hvad man kan bruge sit sprog til ude i den virkelige verden. Det får man ikke altid på skolebænken, siger Katrine Wedel Madsen.

Det er anden gang, at den sproglige festival bliver holdt i år. 

2:46